О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

У Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ»


[Олександр Срібний, офіцер відділення моральнопсихологічного забезпечення, лейтенант]
#9 от 18.09.2020

ПРИСЯГНУЛИ НА ВІРНІСТЬ УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДОВІ

22 серпня склали присягу на вірність українському народові студенти кафедри військової підготовки офіцерів запасу. Юнаків і дівчат із завершенням дворічного навчання привітали Почесний ректор НТУ «ХПІ», професор Леонід Товажнянський, начальник відділу бойової підготовки Управління пожежної безпеки військової служби Збройних Сил України полковник Олександр Борискін та перший проректор Харківського національного університету внутрішніх справ, підполковник поліції Сергій Бортник. За сумлінне ставлення до навчання та високий рівень підготовки кращі студенти отримали заохочення від командування інституту.

ПЕРВИННА ВІЙСЬКОВО-ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА ПЕРШОКУРСНИКІВ

27 серпня стартувала первинна військово-професійна підготовка для першокурсників. Розпочалася вона з практичного заняття з вогневої підготовки. Першокурсники тренувалися у прийнятті положення для стрільби різними способами з автомата АК-74, кулемета РПК-74 та реактивного піхотного міномета РПМ-16, вивчали умови виконання вправ і заходів безпеки при стрільбі, відпрацьовували одноманітність прицілювання, тренувалися у неповному розбиранні та збиранні зброї, виконували нормативи з вогневої підготовки.

А 3 вересня на навчально-тренувальному комплексі смт Подвірки із першокурсниками проводилися практичні заняття з інженерної підготовки та тактичної медицини. Курсанти вчилися встановлювати протитанкові та протипіхотні міни, вивчали ази надання медичної допомоги в бою з використанням штатних засобів.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ВОНИ НАВІКИ ЗАЛИШАЮТЬСЯ У НАШИХ СЕРЦЯХ!

У День пам’яті захисників України, 29 серпня, у Військовому  інституті танкових військ НТУ «ХПІ» урочисто відкрили пам’ятники випускникам навчального закладу — Героям України капітану Сергію Колодію та капітану Олександру Лавренку.

У своїх виступах голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Грицьков та начальник інституту полковник Олександр Серпухов висловили співчуття батькам, рідним і друзям загиблих героїв, після чого Народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, член Спілки художників України Віктор Ковтун презентував батькам портрети Сергія Колодія та Олександра Лавренка, а випускник цього року лейтенант Ігор Веретенніков виконав авторську пісню «Вперед за Україну».

Герої не вмирають! Вони навіки залишаються у наших серцях! Низький уклін і світла пам’ять воїнам, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну, тим, для кого справедливість, гідність, свобода, Україна — були не просто словами, а сенсом їхнього життя.

ДЕНЬ ЗНАНЬ

1 вересня урочистими зборами з нагоди Дня знань розпочали навчальний рік у інституті. Проходили вони за участю представника Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-майора Андрія Маліновського. Він побажав курсантам здобувати знання, вчитися переборювати труднощі і бути гідними захисниками своєї Батьківщини. І за доброю традицією військовий священик (капелан) навчального закладу отець Олександр благословив курсантів на успішне навчання.

Генерал-майор Андрій Маліновський провів із офіцерським складом, науковими та науково-педагогічними працівниками нараду, на якій були окреслені завдання на новий навчальний  рік. Він також відвідав музей Бойових традицій та оглянув об’єкти сучасної матеріально-технічної бази інституту, а на навчально-тренувальному комплексі смт Подвірки привітав першокурсників, які ще проходять первинну військово-професійну підготовку з початком нового навчального року й подякував кожному за свідомо обраний шлях стати гідним захисником своєї неньки-України!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет