Катерина Курдуп: «Усім бажаю відчувати інтерес до життя і обраної справи!»

[Марина Абрамчук]
#9 от 18.09.2020

Схвильовані першокурсники юрмляться біля дошок оголошень навчально-наукових інститутів та факультетів Харківського політехнічного. Вони знаходять свої імена і з полегшенням зітхають: «Зараховано». Відтепер вони стали студентами університету і можуть цим пишатися. Наша розмова з новенькими політехніками відбулася в той незабутній для них день.
Випускниця спеціалізованої економіко-правової школи Народної української академії Маргарита Богомолюк обрала спеціальність «Фармацевтична біотехнологія»: «Думки в моїй сім’ї розділилися: батько агітував за фармакадемію, а мама відстоювала Політех. Тут ґрунтовна підготовка, і ЗВО має високий рейтинг та хороші відгуки. Чого я очікую від навчання? Самого навчання, здобуття освіти, безпосереднього спілкування із викладачами, нарешті вийти з карантину, аби можна було з головою зануритися в активне студентське життя».
Михайло Хлипун вступив на спеціальність «Програмна інженерія» (факультет комп’ютерних наук): «Я приїхав з Донецька і хочу перш за все подякувати працівникам приймальної комісії та адміністрації університету, які поставилися до моєї проблеми з розумінням, допомогли з поселенням, і мені не довелося шукати житло на 20 днів перебування у Харкові, доки почнеться навчання. Взагалі хочу відзначити привітність харків’ян і, зокрема, політехніків. Тут можна до будь-кого звернутися по допомогу. Студенти старших курсів охоче допомагають зорієнтуватися. Плекаю надію, що мій шлях у Політесі буде сповнений лише гарних вражень і від навчання, і від спілкування».
Катерина Курдуп з селища Кам’янське на Дніпропетровщині впевнена, що в НТУ «ХПІ» навчатися складно, але цікаво: «Я чула безліч схвальних відгуків про університет, про оновлену сучасну базу, розташовану на мальовничій територій, і сьогодні мала змогу переконатися у правдивості цих слів. Я упевнена у власних силах і з нетерпінням чекаю на початок занять, знаю: мені це до снаги. Усім першокурсникам бажаю відчувати інтерес до життя і обраної справи. Буде зацікавленість — буде усе!»
Вероніка Ярецька приїхала з Енергодара разом із батьками (на знімку з татом). Розповіді про ХПІ чула змалечку: її хрещена навчалась у Політесі: «У нас на атомній станції працює багато випускників Харківського політехнічного. Я сама обрала спеціальність «Хімічна технологія та інженерія». Вагому роль у виборі вузу також зіграло спілкування з представниками прийомної комісії. Привітні, чуйні, готові відповісти на будь-яке питання, стосовно прийому, навчання, поселення. Звичайно ж, я очікую яскравих вражень від студентського життя.  А з нагоди 135-річчя бажаємо усією родиною Харківському політехнічному подальшого розвитку, щоб не вичерпувався потік бажаючих здобувати тут знання. Тримайте і надалі таку ж високу планку престижності!»
Підготувала Марина Абрамчук.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет