Традиції політехніків – 55!

#8 от 27.08.2020

До 135-річчя НТУ «ХПІ»

Традиції політехніків – 55!

Із року в рік спалахує вогонь у чаші знань Харківського політехнічного. Так університет зустрічає своїх першокурсників – юних політехніків, майбутніх інженерів, технологів, конструкторів, педагогів, запалюючи в їх серцях любов до альма матер, передаючи із покоління в покоління невичерпну жагу знань, гостинно відчиняє двері в захопливий розмаїтий світ науки. І цей вогонь не згасає ось уже 55 років – саме стільки цій прекрасній традиції! Вперше цю чашу знань запалив у 1965 році ректор ХПІ професор М. Ф. Семко (на знімку). І в ювілейний для НТУ «ХПІ» 135-й рік історії Політех, сподіваємось, також зустріне студентів урочистою ходою зі знаменами інститутів і традиційною передачею символічного ключа знань.

Традиції 55! І гортаючи підшивки нашої газети, старі з пожовклими від часу сторінками чи більш нові – з яскравими фото, бачимо схвильовані обличчя першокурсників, викладачів, директорів інститутів і ректорату. І кожен знімок передає емоції, які переповнюють учасників свята, що із завмиранням серця спостерігають, як піднімається у небо емблема ХПІ!

Із року в рік спалахує вогонь для першокурсників, аби вони зберегли його в своїх серцях, і несуть цей вогонь через життя сотні тисяч випускників. І вогонь Харківського політехнічного не згасне!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет