Політех це якісна освіта і професійний розвиток!

[Вадим Вологдін, студент групи МІТ-Н418а]
#8 от 27.08.2020

Конкурси

Наші студенти щороку перемагають у всеукраїнських і регіональних конкурсах наукових робіт. В 2020-му харківські політехніки успішно підтвердили високий рівень своїх наукових досліджень. Серед тих, хто посів призові місця у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт – Вадим Вологдін. У Харківському регіональному конкурсі перемогу святкували Влада Васильєва, Віталій Бондарєв (ХТ-217а) та Катерина Гуцул (ХТМ-519а). Зазначимо, що Влада та Віталій займалися створенням денних флуоресцентних пігментів на безформальдегідній акрилатній основі з підвищеними колориметричними характеристиками, світлостійкістю і дисперсністю, а Катерина працювала над удосконаленням технології гідратації соняшникової олії.

 

Політех це якісна освіта і професійний розвиток!

Вадим Вологдін – один із переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт минулого навчального року.

ПВадим Вологдін
Влада Васильєва
Віталій Бондарєв
Катерина Гуцул
«На конкурс я подав складну і цікаву роботу «Використання на автомобілях типу КрАЗ-6322 безступінчастої гідрооб’ємно-механічної трансмісії». Тема важлива, адже АТ «АвтоКрАЗ» – єдиний виробник великовантажних автомобілів в Україні, а ці вантажівки використовують на будівництві, в дорожньому та комунальному господарствах, гірничодобувній та лісозаготівельній промисловості, нафтогазовому комплексі, у Збройних Силах, а також підрозділами з ліквідації надзвичайних ситуацій. У деяких галузях доцільніше використовувати модифікації автомобілів із застосуванням гідрооб’ємно-механічної трансмісії (ГОМТ), де вона має переваги над класичною механічною. Це і безступінчасте регулювання швидкості руху і сили тяги в широкому діапазоні, що значно підвищує рухомість транспортного засобу; і висока компактність при невеликій масі і габаритних розмірах, і можливість здійснювати швидку і симетричну реверсивність, підвищити прохідність, захистити двигун від перевантажень.

У конкурсній роботі я визначав кінематичні, силові та енергетичні характеристики двохпотокової безступінчастої ГОМТ на вантажному автомобілі КрАЗ-6322, представив аналіз отриманих результатів у різних режимах експлуатації, наукове та розрахунково-теоретичне обґрунтування можливості застосування такої трансмісії на вантажних авто типу КрАЗ.

Своє дослідження я виконував під керівництвом завідувача кафедри автомобіле- і тракторобудування, д. т. н., професора В. Б. Самородова. Вадим Борисович спонукав мене до самостійної роботи, але завжди підтримував, задавав правильний напрямок, допомагав і порадами, і літературою, аби я міг осягнути основні аспекти роботи. І це поповнить скриньку яскравих спогадів про Харківський політех, бо усі найяскравіші спогади пов’язані зі студентами та викладачами, з нашою спільною роботою над вирішенням певних задач чи заняттям спортом. ХПІ – це не тільки навчання і наука. Тут дають змогу проявити себе у різних напрямках, я, наприклад, грав у волейбол та баскетбол

НТУ «ХПІ» зустрічає своє 135-річчя значними здобутками, і я гордий, що мені теж вдалося хоч трохи поповнити величезну скарбницю його перемог. Бажаю своєму університету подальшого процвітання в науковому і освітньому плані, вдячних студентів і прекрасної дружньої атмосфери. Побільше світлих умів університетові, талановитих і перспективних студентів і випускників. А собі я побажаю престижної роботи, на якій я зможу реалізувати себе, як спеціаліст, де буду застосовувати отримані навички та знання, навчатися і розвиватися професійно. А першокурсникам можу лишень сказати: бути студентом Політеху круто!»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет