Рейтинг

#6 от 19.05.2020

За даними світового рейтингу бібліотек інститутів «Transparent Ranking: Institutional Repositories by Google Scholar» за квітень 2020 року, репозиторій НТУ «ХПІ» увійшов до сотні кращих в світі. Він посів 85-е місце серед усіх представлених інституційних ресурсів і третє — серед українських. Всього в рейтингу майже 2700 учасників. Він оцінює бібліотечні бази за одним критерієм — кількістю документів ресурсу, які проіндексовані пошуковою системою Google Scholar.

Перше місце рейтингу посідає бібліографічна база даних з астрофізики Смітсонівського інституту і NASA (Smithsonian/NASA Astrophysics Data System), друге — NASA Technical Reports Server.

Серед українських бібліотечних ресурсів інститутів, крім НТУ «ХПІ», до сотні кращих увійшли репозиторії Сумського державного університету та НУ «Львівська політехніка».

Репозиторій (електронна бібліотека) ЗВО — електронний архів для тривалого зберігання, накопичення та забезпечення довготривалого та надійного відкритого (або частково відкритого) доступу до масиву документів, що видані в цьому навчальному закладі. Мета рейтингу репозиторіїв — підтримка відкритого доступу до наукових публікацій, інших академічних матеріалів у електронній формі. Присутність наукових робіт в Інтернеті охоплює набагато більшу потенційну аудиторію.

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ».
Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет