О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Пам’яті Бориса Володимировича Клименка


#5 от 02.04.2020

Колектив НТУ «ХПІ» зазнав тяжкої втрати — на 78-му році життя помер професор, доктор технічних наук, завідувач кафедри «Електричні апарати» Б.В. Клименко. Свій життєвий шлях, тісно пов’язаний з харківським Політехом, Борис Володимирович пройшов гідно, заслуживши глибоку повагу студентів і колег. Величезний талант вченого і педагога, цілеспрямованість і працьовитість Бориса Володимировича дозволили йому досягти помітних висот в науці та освіті. Саме завдяки високому професіоналізму професора Бориса Клименка український періодичний науково-технічний журнал «Електротехніка та електромеханіка», головним редактором якого він був, представлений в 12-ти престижних міжнародних наукометричних базах даних, а в 2017 році видання увійшло і в базу Web of Science Core Collection, рекомендовану МОН України.

У Бориса Клименка є зірка, що носить його ім’я «BORYS KLYMENKO» — подарунок колективу кафедри електричних апаратів на честь 75-річного ювілею.

Ректорат Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», колективи навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки, кафедри «Електричні апарати» та громадськість університету висловлюють щире співчуття рідним і близьким Бориса Володимировича Клименка. Пам’ять про нього назавжди залишиться в серцях усіх, хто його знав.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет