О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Хочу це запам’ятати…»


[Лідія Бондаренко, завідувач відділу НТБ]
#4 от 03.03.2020

«Хочу це запам’ятати» – назва персональної фотовиставки Олександра Шмуглякова, що протягом лютого експонувалася в науково-технічній бібліотеці НТУ «ХПІ». Це перша персональна виставка автора, і не випадково вона експонується саме в Харківському політехнічному, адже Олександр Вікторович – представник відомої династії політехніків. Дід, професор Лазар Соломонович Шмугляков, 43 роки свого життя присвятив праці на кафедрі «Гідравлічні машини», батько, Віктор Лазаревич, закінчив інженерно-фізичний факультет. Тож у Олександра не було вибору – він також пішов здобувати вищу освіту у Політех. Дитячі роки і юність пройшли у затишних зелених дворах в серці Харкова, в історичних будівлях Політеху.

Так склалася доля, що Олександр Вікторович покинув Україну у далекі 80-і роки, і лише зараз повернувся до рідного Харкова. Його виставка – це спроба автора зібрати разом своїх друзів, яких за життєвими обставинами Олександр не бачив більше тридцяти років. Незважаючи на тривалий час розлуки з Батьківщиною, виставку відвідала мабуть чи не вся творча громадськість Харкова, щоб зустрітися, підтримати автора, а головне – згадати щасливі роки шкільного та студентського життя. Це – художники, фотографи, письменники, науковці та просто поціновувачі мистецтва фотографії.

Сьогодні Олександр Вікторович проживає в Ізраїлі (м. Хайфа), працює в дослідницькій лабораторії IBM, де займається питаннями безпеки даних. У вільний час фотографує. Художня фотографія для автора – це хобі, яке допомагає виразити його внутрішній світ, а кожна фотографія – це мить, яка може увійти в історію.

Колектив бібліотеки вдячний Олександру Вікторовичу, що саме її локації він обрав для експонування своєї виставки. Зичимо автору творчої наснаги, нових здобутків та чекаємо на нові зустрічі.

Нагадуємо користувачам, що організація творчих заходів – одна із яскравих особливостей нашої бібліотеки. Слідкуйте за нашими заходами на сайті НТБ НТУ «ХПІ» та у соціальних мережах.

Лідія Бондаренко, завідувач відділу НТБ.

Фото Ігоря Гаєвого.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет