О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Сильна мова – сильна держава»


[Ганна Бистріченко, директор Музею історії НТУ «ХПІ».]
#4 от 03.03.2020

На ХХХ-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, яка відбулася 26 жовтня –17 листопада 1999 року в Парижі, було оголошено Міжнародний день рідної мови. Його відзначають щорічно 21 лютого, починаючи з 2000 року, що сприяє мовному розмаїттю та зближенню культур.

Наша держава має багату мовно-етнічну палітру, але абсолютну більшість населення України складає українська етнічна спільнота. Тому саме українській мові Конституцією України надано статус державної. У цей непростий час утвердження української мови як державної, зміцнення її в культурному та інформаційному просторі є, певною мірою, елементом національної безпеки України. До святкування Міжнародного дня рідної мови 20 лютого під час екскурсії до Музею історії НТУ «ХПІ» залучились разом зі своїм викладачем доцентом Дмитром Данильченком студенти-першокурсники групи Е-119в навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки, які взяли участь у флеш-мобі «Сильна мова – сильна держава».

Ті, для кого рідною мовою є українська, прочитали відомий вірш Василя Симоненка «Ти знаєш, що ти – Людина».

Ганна Бистріченко, директор Музею історії НТУ «ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет