Спорт

[Марія Долгарєва]
#4 от 03.03.2020

Початок весняного семестру спортсмени-політехніки розпочали з перемог на національних та міжнародних аренах.

Самбо

Наприкінці січня у Сумах відбувся чемпіонат України з самбо серед юніорів. Переможницею змагань стала Мирослава Савченко (СГТ-118б), яка також виконала норматив майстра спорту України.

Легка атлетика

Троє наших легкоатлетів, які взимку успішно захистили дипломи магістрів, успішно стартували на командному чемпіонаті України з легкої атлетики (31 січня – 1 лютого, м. Суми). Ярослав Ісаченков і Оксана Мартинова (випускники СГТ факультету) на знімках  – перемогли у стрибках у довжину. Оксана на цьому турнірі виконала норматив майстра спорту України з легкої атлетики. Лілія Клінцова (випускниця КІТ факультету) стала срібною призеркою у стрибках у висоту.

14–16 лютого у Мукачеві відбувся чемпіонат України з легкоатлетичних метань серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. У віковій категорій U-20 (юніори) Андрій Петренко (СГТ-118а) став бронзовим призером у метанні списа з результатом 57,08 м. Тренують Андрія Валентина Шаповалова та Альберт Любієв.

Карате

Олександр Кічерман (СГТ-117) здобув перемогу у Міжнародному турнірі з карате «Edu Do Cup 2020», який проходив в Таллінні (Естонія) на початку лютого. Нещодавно Олександр отримав Подяку «за особистий внесок у піднесення міжнародного авторитету України» від Міністерства освіти і науки України.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет