О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Весни, наснаги і натхнення


[Марина Абрамчук]
#4 от 03.03.2020

Тендітна, яскрава і завжди усміхнена, енергійна і жвава, вона завжди перебуває у русі, у пошуку, їй не властива бездіяльність. Дуже сильна і вольова особистість, яка упевнено йде до мети. «Про кого це?» – запитаєте ви. Усе це про прекрасну жінку, науковця, педагога, професора, доктора технічних наук, провідного спеціаліста кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей Галину Миколаївну Шабанову, жінку, яка вміє надихати!

Провідний спеціаліст в області фундаментальних досліджень в’яжучих матеріалів спеціального призначення, вчений секретар спеціалізованої вченої ради Д 64.050.03, заступник директора навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії з наукової роботи, автор багатьох робіт і педагог, який гідно продовжує справу великих попередників і щедро ділиться унікальними знаннями і досвідом зі студентами та молодими колегами. Вона дарує натхнення усім, хто знаходиться поруч, і студенти під керівництвом Галини Миколаївни захищають дипломи з наукової діяльності в галузі «Технічні науки», «Будівництво» та посідають призові місця на олімпіадах та конкурсах наукових робіт. Вона радіє успіхам своїх підопічних і молодих колег, а вони зі щирою повагою ставляться до Галини Миколаївни. Серед її вихованців 15 кандидатів і 1 доктор наук.

Професор Г. М. Шабанова – один з провідних науковців з дослідження будови багатокомпонентних оксидних систем та створення спеціальних в’яжучих матеріалів поліфункціонального призначення на основі їх композицій і керівник наукового напрямку створення фізико-хімічних основ одержання нового класу спеціальних цементів та бетонів на їх основі. Її науковий здобуток високо цінують. Професор Г. М. Шабанова має значний авторитет у вищих навчальних закладах, науково-дослідних інститутах, на підприємствах та фірмах України, країн СНД та далекого зарубіжжя. Вона стала переможцем XХІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена» у номінації «Науковець», і на церемонію нагородження, що відбулася у грудні минулого року, Галину Миколаївну (на знімку – друга зліва) прийшли привітати її учні, з якими професор Шабанова багато років поділяла радість відкриттів і перемог.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет