Щоб затишно було в нашому домі

#1-2 от 10.02.2020

Новий семестр розпочався! Наповнилися гуртожитки, навчальні корпуси й аудиторії. Усі ці споруди нашого університету інтенсивно експлуатуються і несуть величезне навантаження по забезпеченню навчального процесу і проживання студентів. Щодня триває копітка праця з їх ремонту й підтримки у придатному для цього стані, облаштування нових приміщень для задоволення потреб студентів і викладачів.

У розмові з нашим кореспондентом проректор професор М. І. Гасанов відзначив, що керівництво університету докладає багато зусиль для створення та підтримки належних умов проживання та навчання студентів. Робота адміністративно-господарського відділу НТУ «ХПІ» виконується відповідно до річних, квартальних та місячних планів, у яких детально визначені головні завдання по забезпеченню життєдіяльності університету, підтримці на належному рівні матеріально-технічної бази, її інженерної інфраструктури в експлуатаційному стані.

Ось лише кілька прикладів виконання в 2019 році будівельною групою НТУ «ХПІ» ремонтних робіт. На кафедрі фізики атомний практикум тепер проходить у 2-х цілком відновлених аудиторіях (див. на знімку); повний ремонт коридорів, 2-х викладацьких, лабораторних та навчальних аудиторій виконано на кафедрі «Технологія жирів та продуктів бродіння»; у 3-D лабораторії (ГАК, 102). Запрацювала склодувна майстерня у тому ж приміщенні, де вона починала роботу у рік заснування Харківського технологічного інституту. Ремонт коридору та комп’ютерного класу зроблено на кафедрі «Механіка суцільних середовищ та опір матеріалів»; повного ремонту зазнали приміщення кафедри «Програмна інженерія та інформаційні технології управління ім. професора Дабагяна».

Окремо слід сказати про величезний обсяг робіт, виконаних у спортивно-оздоровчому центрі «Політехнік» у Фігуровці («Політехнік» №14 від 28 серпня 2019 р.). Капітально відремонтовані зали їдальні університету і т. ін.

На капітальний ремонт об’єктів університету витрачено майже 20,5 млн. грн. Поточний ремонт навчальних корпусів і гуртожитків протягом 2019 року виконаний на суму понад 1,5 млн. грн.

Виконані реконструкція та благоустрій паркової зони площею 19,5 тисяч м² біля Обчислювального корпусу. Висаджено по всій території НТУ «ХПІ» 14 саджанців дерев, кроновано 82 дерева, обрізано і доглянуто понад 70 кущів троянд. Всього висаджено закупленої квіткової розсади на суму майже 33 тис. грн, дбайливо доглядаються квітники, газони.

Працівники господарсько-адміністративного відділу беруть постійну участь в організації культурно-масових подій, таких як Посвята в студенти, День науки, проводи зими (Масляна) і т. ін.; у забезпеченні необхідних умов діяльності приймальних комісій, проведення олімпіад, Днів відкритих дверей, конференцій тощо.

Відділом впроваджена, діє і постійно вдосконалюється система економного використання води та електроенергії. Проведено великий обсяг робіт з підтримки інженерних комунікацій у безаварійному стані в студмістечку «Гігант», гуртожитках, учбовому містечку. Затишок і чистоту в приміщеннях та на території учбового містечка забезпечує також своєчасне прибирання, зменшення обсягу побутових відходів, для чого господарським відділом організовано жорсткий контроль та оперативне корегування графіку вивезення сміття.

Як бачимо, про умови праці й навчання в нашому університеті піклуються постійно ті, кому це належить за службовими обов’язками. А нам – і студентам, і викладачам – слід шанувати їх працю і берегти порядок у нашому великому домі.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет