О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Електронна залікова книжка студента НТУ «ХПІ»


[Віктор Щетинін, начальник інформаційно-обчислювального центру НТУ «ХПІ»]
#1-2 от 10.02.2020

У цьому навчальному році з метою оптимізації управління навчальним процесом та впровадженням електронного документообігу університет переходить на електронний облік академічної успішності студентів. Першим кроком на цьому шляху запланована заміна традиційної залікової книжки студента на електронну (згідно з рішенням Вченої ради вишу від 27 вересня 2019 р.). Для цього напередодні зимової екзаменаційної сесії для студентів I та V курсів університету розроблено персональні електронні кабінети, одним із сервісів яких і є електронна залікова книжка.

Вже наприкінці грудня минулого року студенти одержали можливість входу у свої електронні кабінети, і сьогодні, крім загальної інформації про студента та електронної залікової книжки, у кабінеті студента доступні такі сервіси, як рейтинг студентів за результатами сесії (для призначення стипендії), стан академічної заборгованості за попередній період, розклад академічних занять (у тому числі, окремо, розклад роботи усіх спортивних секцій), розклад екзаменаційної сесії, навчальний план (по усіх семестрах), усі сплати за навчання (для контрактників). В кабінеті також передбачена можливість завантажувати електронну версію індивідуальної семестрової відомості з подальшим її роздрукуванням (за бажанням студента), а в найближчій перспективі – також інших довідок, які видаються деканатами. Це нововведення, судячи зі статистики входів до кабінету, відразу стало популярним серед студентів.

Інші сервіси на даний час в кабінеті не відображаються (таких вже є понад десять) і будуть активуватись по мірі наповнення бази автоматизованої системи управління навчальним процесом (АСУ НП). Серед них першочерговими є: оголошення факультету/інституту та кафедри, графік ліквідації академічних заборгованостей студента, новини прес-центру університету, розклад консультацій викладачів, обрання дисциплін вільного вибору, перелік вакансій від Центру кар’єри.

У весняному семестрі доступ до своїх електронних кабінетів одержать і студенти інших курсів, а протягом 2020 року такі кабінети будуть створені й для викладачів університету.

Розробником АСУ НП є інформаційно-обчислювальний центр НТУ «ХПІ».

Віктор Щетинін, начальник інформаційно-обчислювального центру НТУ «ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет