О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вітаємо Альону Глушко!


[Світлана Землянська]
#1-2 от 10.02.2020

Серед визначних досягнень політехніків у 2019 році присудження Премії Президента України для молодих вчених Альоні Глушко – кандидатові технічних наук, старшому викладачеві кафедри зварювання нашого університету. Так високо була оцінена її робота «Збільшення ресурсу експлуатації зварних з’єднань енергетичного обладнання сучасних енергоблоків ТЕС».

Над цим проектом дівчина працювала у співавторстві зі старшим викладачем НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського» Андрієм Перепічаєм, молодшим науковим співробітником Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона НАН України Максимом Німком, інженером-технологом АТ «Турбоатом» Віталієм Шарим.

Саме їй належала ініціатива разом вирішувати цю проблему. «Я впевнена, що успіх залежить від твоїх власних бажань і наполегливості, – вважає Альона Валеріївна. – Коли я навчалася на кафедрі «Інтегровані технології машинобудування ім. М. Ф. Семка» на спеціалізації «Менеджмент і маркетинг високих технологій», смак до наукових досліджень мені прищепив професор В. В. Дмитрик, який викладав курс матеріалознавства. За його порадою я була учасником і переможцем конкурсу студентських наукових робіт, олімпіад, побувала в багатьох містах України, здобула друзів і однодумців. Це був неоціненний досвід спілкування, обміну науковою інформацією, початок співпраці в дослідженнях. Звідси й підстави для формування нашого колективу, що здобув Премію Президента України».

Альона Глушко є також учасником команди, що розробляє в нашому університеті інноваційний медичний прилад, який може виявити миготливу аритмію. Цей результат роботи цілої команди політехніків, стартап iCardy, що відібраний у числі 29 стартапів із усього світу, вона представляла нещодавно в США. Участь у програмі GIST Business Incubation передбачає вдосконалення бізнес-ідеї, комерціалізацію наукових розробок, пошук ринків збуту, навчання представника команди маркетингу, основам фінансування і т. п.

Молодий вчений Альона Глушко вважає, що визнання приходить до тих, хто наполегливо, творчо працює і заявляє про себе. «Тоді й підтримку ви обов’язково отримаєте! Як відчуваю її я і з боку завідувача моєї кафедри В. В. Дмитрика, і директора інституту механічної інженерії та транспорту В. В. Єпіфанова, і нашого ректора Є. І. Сокола, і багатьох інших педагогів і науковців НТУ «ХПІ».

Вітаємо Альону Валеріївну з високою державною відзнакою і бажаємо їй та іншим молодим вченим нашого університету успіхів у дослідженнях та їх визнання!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет