О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Покращили позиції в Інтернеті


#1-2 от 10.02.2020

Рейтинг

Покращили позиції в Інтернеті

Webometrics. Січень–2020

30 січня оприлюднено нові дані міжнародного рейтингу університетів світу, який складає Національна дослідницька рада Іспанії. Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» посів 6 місце серед українських вузів. Порівняно з результатами минулого року наш університет піднявся на дві позиції – тоді він займав 8 місце.

Ranking Web of Universities (Webometrics) з 2004 року досліджує вищі навчальні заклади, які мають власні веб-ресурси, і до рейтингу входять більш як 28 тисяч вузів з усього світу, 318 із них – українські. Мета рейтингу – заохотити університети до представлення результатів діяльності на своїх веб-ресурсах. Webometrics опосередковано оцінює досягнення університетів через порівняння їх Інтернет-сторінок і в основному відображає: дослідницьку активність університетів; активність публікацій результатів досліджень на офіційних сайтах та в мережі Інтернет; розвиненість мережевих наукових комунікацій професорсько-викладацького складу, дослідників та ін.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет