О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Доторкнутися до мистецтва


[Ольга Щолокова, Олександра Дяченко, студентки групи МІТ-101.8]
#20 от 27.11.2019

Відвідини цього незвичайного музею стали для нас незабутньою подією. Разом із старшим викладачем кафедри філософії Віктором Івановичем Міщенком ми побували в музеї імені Миколи Костянтиновича Реріха, який переїхав з околиці міста до центру. Відкриття оновленої експозиції по вулиці Чайковського, 5 – подія важлива, адже вона знаменує відродження нового творчого культурного центру.

Три просторі виставкові зали містять безліч експонатів, які розповідають про життя сім’ї Реріхів та демонструють їх зв’язок із сучасною наукою. Увагу студентів політеху привернули чудові картини та яскраво оформлені цитати самого Миколи Реріха, та найголовніше – Знамено миру. Цей білий прапор з трьома колами в єдиному кільці символізує єдність минулого, сьогодення і майбутнього у колі вічності. Живопис Миколи Костянтиновича має глибокий зміст. Цікаво було дізнатися, що картини написані особливими фарбами, настільки яскравими, що роздивитися можна навіть у цілковитій темряві.

У музеї плануються не лише експозиції художніх творів і матеріалів з життя видатного художника, філософа, мандрівника, а й поетичні вечори і зустрічі з митцями.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет