О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Ілля Сергієнко: «Використання енергії вітру – неосяжна тема!»


#20 от 27.11.2019

Ілля Сергієнко (2Е106п.8) – студент 6 курсу кафедри електричних машин, учасник багатьох конференцій і семінарів, переможець і призер конкурсів студентських наукових робіт, яким, безумовно, можуть пишатися викладачі навчально-наукового інституту і рідної кафедри.

«Мої наукові здобутки неможливі без участі професора Валентини Володимирівни Шевченко. Вона, як талановитий педагог, уміє зацікавити, підтримати, направити на вірний шлях наукового пізнання.

Мені завжди подобалося пізнавати щось нове, робити відкриття, і цей шлях привів на конкурс студентських наукових робіт. Минулого навчального року моя робота «Синхронні генератори оберненої конструкції з постійними магнітами для вітроенергетичних установок малої потужності» отримала схвальні відгуки, і я посів перше місце. Взагалі, ця тема дуже цікава й актуальна, адже вивчає відновлювані джерела енергії, які дозволяють хоча б частково відмовитися від атомної енергії. На Міжнародному конкурсі «Black Sea Science», який в минулому році проходив в Одесі, я представив роботу за напрямком «Відновлювані джерела енергії та охорона навколишнього середовища» і також став переможцем. Для мене важливо було донести до аудиторії свою думку, переконати в доцільності використання енергії вітру.

Участь у конференціях і конкурсах відкриває безліч можливостей. Це і самовдосконалення, і спілкування з науковцями, постійний рух, зустрічі, це можливість відточити ораторське мистецтво, уміння швидко орієнтуватися в ситуації. І кожного разу перед виходом на трибуну з доповіддю хвилююся, як вперше, і це відчуття важко із чимось порівняти. Але щойно з’являються підготовлені мною слайди, заспокоююся: все одразу стає чітким. Мені подобається діалог з аудиторією, подобається, коли ставлять багато запитань за моєю тематикою, адже це допомагає наблизитися до істини. І тема, обрана мною для вивчення, неосяжна, і є над чим працювати!»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет