О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Ми отримали не просто якісну освіту, а путівку в життя»


[Анна Бистріченко, директор Музею історії НТУ «ХПІ»]
#19 от 12.11.2019

Це слова випускників ХПІ з Марокко, що представляли Асоціацію випускників харківських вузів, яка створена в їхній країні. Протягом двох днів у нашому університеті перебувала делегація Асоціації, серед членів якої випускники Політеху 1980–90-х років.

По закінченні університету вони працювали за обраною спеціальністю. Знання, отримані в ХПІ, наполегливість, працелюбність допомогли багатьом з них здійснити майже всі мрії. Дахми Радуан заснував відоме в Марокко машинобудівне підприємство «Maghebchim engineering» (до речі він – Президент асоціації марокканських випускників вузів Харкова), Насири Абдеррахман – менеджер, Лархдир Лахсен – директор інформаційної системи Національного фонду соцстрахування Марокко, Баргаш Мохаммед – директор підприємства CAPEM. Під час знайомства з експозиціями Музею історії НТУ «ХПІ» вони з вдячністю згадували викладачів Alma Mater, у яких навчалися не тільки майбутній професії, а й отримали життєвий досвід. Серед них ректори М. Д. Киркач, Ю. Т. Костенко, проректор професор В. Т. Долбня, професор В. Б. Клепіков та ін.

Гості з Марокко зустрічалися з адміністрацією університету з метою обговорення питань наукової та освітньої співпраці. На зустрічі з марокканською делегацією НТУ «ХПІ» представляли проректор з міжнародних зв’язків Г. С. Хрипунов, декан факультету міжнародної освіти Д. А. Кудій, начальник відділу міжнародних зв’язків О. А. Гончаров. Вони розповіли про те, як розвивається університет, про основні зміни, наукові досягнення тощо.

Випускники запропонували свою допомогу в напрямку залучення абітурієнтів із Марокко на навчання в ХПІ, у сприянні науковому обміну. Обговорювалася також їх можлива участь у святкуванні «Дня випускника ХПІ», який відбудеться в квітні 2020 року. Члени делегації побували на кафедрах університету, оглянули кампус Політеху. А Музею історії університету випускники подарували пам’ятний сувенір та зробили запис у Книзі почесних гостей.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет