О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Для порятунку людських життів


[Поліна Ніколенко]
#19 от 12.11.2019

На знімку Ігоря Гаєвого (зліва направо): Владислав Доценко, Володимир Лисенко та Владислав Ганзюк

75 студентів нашого університету стали учасниками акції «День донора», яка відбулася 22–23 жовтня в НТУ «ХПІ». Комунальним закладом охорони здоров’я «Харківський обласний центр служби крові» було зібрано в ті дні 33,75 л крові для потреб лікувальних закладів області, Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги імені проф. О. І. Мещанінова, Харківської обласної дитячої лікарні, Обласного центру онкології та ін.

Говорять донори-політехніки:

Володимир Лисенко (МІТ219се), 1 курс: «У цій благодійній акції беру участь вперше. Мене переповнюють нові відчуття, адже я розумію, що рятую чиєсь життя. Мою ініціативу підтримали друзі та близькі. Наступного разу, коли в нашому університеті буде проводитися День донора, я обов’язково буду в числі перших, хто здасть свою кров».

Владислав Доценко (МІТ219се), 1 курс: «Я вважаю, що кожна людина повинна бути готовою у будь-який час надати допомогу ближньому. Впевнений, що такі акції треба проводити частіше. І хоча я вперше здавав кров, зовсім не хвилювався! Для мене дуже важливо відчувати, що здійснюю таким чином дорослий вчинок. Мої друзі теж вже здали кров і ми плануємо у наступному році взяти участь у Дні донора. Закликаю приєднатися до нас й інших політехніків!»

Владислав Ганзюк (МІТ27у), 4 курс: «У ХПІ беру участь у цій акції вже вдруге. В мене досить рідкісна група крові – 3-я з негативним резусом, тому вона завжди затребувана на станціях переливання крові. Планую і в наступному році надати таку допомогу, адже це врятує чиєсь життя і для мого організму дуже корисно. Серед тих, хто прийшов сьогодні до Палацу студентів, багато активістів профспілкової організації студентів нашого університету. Я, наприклад, очолюю профспілкове бюро студентів інституту механічної інженерії і транспорту, також спортивно-оздоровчу комісію комітету ППОС ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет