О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«StudHeads» – єдина команда!


[Марина Абрамчук]
#19 от 12.11.2019

Нинішньому складові студентського самоврядування в нашому університеті – ОСС «StudHeads» – майже рік, і за цей час активісти встигли багато. Вони зізнавалися в коханні в День закоханих, вітали студенток із весняним святом 8 березня, підтримували команду «Що? Де? Коли?», проводили конкурси і не забували про навчання і свої обов’язки.

Однією з умов успішної діяльності студентського самоврядування його голова Володимир Хлудєєв (І-26б) вважає співпрацю з адміністрацією вузу. «Ми виконуємо роль мосту між студентами та ректоратом, дирекціями інститутів та деканатами факультетів. Допомагаємо вирішувати нагальні питання. Наприклад, разом із викладачами розробили анкету, аби мати чітке уявлення, з якими труднощами зустрічаються студенти під час навчання чи проживання в гуртожитку, як вони самі оцінюють якість освіти. Так стає зрозумілим, на що слід звернути увагу в першу чергу», – говорить Володимир.

Активісти самоврядування піднімають такі актуальні для гуртожитків питання, як обладнання пралень, оснащення бойлерами для безперебійної подачі гарячої води, ремонт покрівель, і плідно співпрацюють у цьому напрямку з ректоратом на чолі з професором Є. І. Соколом і проректором М. І. Гасановим. І з упевненістю можемо сказати: нашим студентам до снаги не лише щодня пізнавати щось нове в аудиторіях чи на практикумах, вони можуть впоратися із поламаним краном чи самостійно виконати дрібний ремонт у кімнаті. Сам Володимир також живе в «Гіганті» і докладає максимум зусиль, аби гуртожиток став кращим.

На жаль, вирішення більшості проблем – питання фінансування і ініціативи, і активісти «StudHeads» мають надію, що до їх справ долучаться і самі студенти, і керівництво університету. Зараз починається опалювальний сезон, і самоврядування уже стурбоване проблемою тепла в аудиторіях, адже минулого року студентам доводилося слухати лекції в куртках та шапках.

– «StudHeads» взялася за справу, яка має принести результат, – говорить проректор Ю. І. Зайцев. – І ректорат має надію, що їх активна участь у житті університету покращить і зміцнить імідж Політеху та його позицію серед кращих вузів України.

Не забувають ОСС «StudHeads» і про дозвілля, і активісти прагнуть проводити якомога більше заходів на базі нашого Палацу студентів. Так, уже традиційними стали кіновечори. Це безкоштовні кіносеанси для студенів. «Гарний настрій, чай, кава, печиво та цукерки – гарантовані, – посміхається Володимир Хлудєєв. – Дехто приходить на наші вечори з ковдрою та подушкою, щоб влаштуватися зручніше, хтось приносить свої солодощі, і це робить частування більш розмаїтим. Студенти самі обирають кінострічку шляхом голосування в Instagram та на Telegram-каналі. 24 жовтня до уваги глядачів був представлений фільм «Король лев».

Серед студентів університету – підписників соціальних мереж ОСС – розігруються квитки в кінотеатри, на баскетбольні матчі нашої команди.

У вересні активісти «StudHeads» і студентської ради гуртожитку «Гігант», секції 6-9 (очолює студраду Олександр Сапаров) відвідали обласний спеціалізований Будинок дитини «Гіппократ», познайомилися з вихованцями і керівництвом та запропонували свою підтримку: це і допомога з речами і продуктами, і прибирання та благоустрій території, і розваги для маленьких вихованців.

– Ми просто хочемо допомогти і закликаємо усіх небайдужих приєднатися. А зараз, окрім збору речей і коштів на продукти, студентське самоврядування готує для дітлахів концерт. Ми намагаємося враховувати різний вік і інтереси інших маленьких майбутніх глядачів, адже в закладі перебувають дітлахи від народження до десяти років. Плануємо відвідати дитбудинок у листопаді, – ділиться голова ОСС. – Я впевнений, що ми, «StudHeads», досягнемо успіху, адже ми – єдина команда!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет