НТУ «ХПІ» – 1001+

#15-16 от 20.09.2019

НТУ «Харківський політехнічний інститут» вперше увійшов до щорічного світового рейтингу дослідницьких університетів THE World University Rankings 2020 від британського агентства Times Higher Education. Харківський Політех став одним з двох технічних вишів України, які зайняли в цьому світовому рейтингу престижні позиції. Всього в рейтингу представлено майже 1400 університетів з 92 країн світу.

Рейтинг українських вишів THE World University Rankings 2020 виглядає так:

місце 801–1000 – Національний університет «Львівська політехніка».

Місце 1001+: Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Львівський національний університет ім. І. Франка, Сумський державний університет, Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Харківський національний університет ім. В. Каразіна.

Відзначимо, що перша п’ятірка світового рейтингу складається з американських і британських вишів. Так, World University Rankings 2020 очолив Оксфордський університет, далі йдуть: Каліфорнійський технологічний інститут, Кембриджський університет, Стенфордський університет і Массачусетський технологічний інститут.

THE World University Rankings – всесвітній рейтинг університетів, який включає майже 1400 університетів з 92 країн. Він є найбільшим і різноманітним рейтингом вишів на сьогоднішній день і вважається одним з найавторитетніших в світі, поряд з Шанхайським рейтингом і рейтингом QS.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет