О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Роки студентства – навчання, радість і натхнення!


[Ольга Суханова]
#13 от 18.06.2019

На знімку Валерія Таємницького: диплом з відзнакою Ользі Сухановій, як і багатьом найкращим магістрам, вручив ректор НТУ «ХПІ» професор Є. І. Сокол.

Ольга Суханова (І–13амн), магістр кафедри динаміки та міцності машин (ДММ) навчально-наукового інженерно-фізичного інституту, блискуче захистила свою дипломну роботу та одержала диплом з відзнакою. Сьогодні дівчина розповідає про роки навчання у Харківському політехнічному, про свої досягнення та плани на майбутнє.

«Під керівництвом доцента кафедри ДММ Олексія Олександровича Водки я підготувала магістерську роботу на тему «Дослідження коливань домри на основі детальної геометричної моделі». Домра – це слов’янський струнний музичний інструмент, корпус якого має напівсферичну форму. Зважаючи на те, що якість звучання музичних інструментів є однією з головних характеристик, важливим є вивчення впливу матеріалів та конструкції на якість звучання інструменту.

Результати цієї наукової роботи впроваджено в навчальний процес на кафедрі ДММ НТУ «ХПІ». На базі дослідження було опубліковано статтю «Визначення частот і форм коливань домри на основі детальної геометричної моделі» у Всеукраїнському науково-технічному журналі «Вібрації в техніці та технологіях». А також тези «Исследование динамических процессов, возникающих в домре во время игры на ней» у збірнику тез доповідей XII Міжнародної науково-практичної конференції магістрантів та аспірантів і «Аналіз власних коливань музичного інструменту на прикладі домри» у збірнику тез доповідей XVII Міжнародної науково-технічної конференції «Вібрації в техніці та технологіях». Робота була представлена на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузі знань (спеціальностей) «Математика та статистика. Прикладна математика (механіка)» і пройшла у II тур! Її було визнано переможцем конкурсу і відзначено Дипломом II ступеня! Мені також було дуже приємно, що я отримала стипендію Ейлера і проходила місячну практику у Магдебурзькому університеті Отто Фон Геріке (Німеччина).

Я дуже вдячна своєму керівникові О. О. Водці за всі його поради і підтримку. Мої досягнення і перемоги – це у першу чергу його заслуга! Кафедра ДММ давно стала для мене другою домівкою, а колеги – родиною: тут я не тільки навчалася, а й з вересня 2018 року працювала молодшим науковим співробітником. Мої керівники, науковці найвищого рівня, завжди давали зрозумілі і конкретні завдання. Влітку я ще буду працювати волонтером у літній школі STEMCamp School.

Я вважаю Політех найкращим університетом! Саме тут я реалізувала себе не тільки як початківець у науці, а і як любитель спорту у секції бадмінтону, і як музикант у колективі «Отакої» нашого Палацу студентів, учасником якого я залишуся і після отримання диплому. Адже я не планую розлучатися з ХПІ, буду вступати до аспірантури!

Моя група невелика, за роки навчання ми всі стали близькими друзями! Впевнена, що ми завжди будемо підтримувати один одного, як би не склалися наші долі, де б ми не були. Я пишаюся моїми одногрупниками. Наприклад, Анна Пернатій і Євгенія Філанова зараз продовжують навчання в магістратурі в Магдебурзькому університеті, а Кирило Побилиця грає в КВК та брав участь у щорічному фестивалі гумору «Ліга сміху»!

Не можу не сказати кілька слів про мій улюблений Палац студентів. Сюди я протягом років навчання в університеті бігла з особливою радістю! Наш колектив дуже дружний, веселий і згуртований. Тут я познайомилася з розумними, добрими, талановитими та чуйними людьми. Репетиції, які проводив наш керівник – Петро Леонідович Смирнов – завжди поєднували музику, гумор, радість! Можливість брати участь у різних концертах і конкурсах приносила величезне задоволення. Я вдячна директору Палацу студентів Анатолію Федоровичу Марущенку, який дуже піклується про студентів і підтримує їх в усіх починаннях! Палац студентів – це маленький (ні, великий!) світ, де талановиті люди можуть знайти своє місце і де їм завжди дійсно раді.

Отже, студентські роки були для мене найкращими! І я бажаю всім студентам натхнення і успіхів у навчанні, а всім випускникам Політеху – великих досягнень у вже справжньому дорослому житті!»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет