О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

У Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ»


[Олег Карлов, старший офіцер відділення морально-психологічного забезпечення, майор]
#13 от 18.06.2019

Ліцеїсти в гостях у танкістів

Більше ста ліцеїстів із Київського військового ліцею імені Івана Богуна відвідали наш танковий інститут. Вони побували в музеї Бойової Слави навчального закладу, де ознайомилися з історією та героїчними подвигами випускників-танкістів, які сьогодні захищають Батьківщину на сході України, переглянули відеофільм про інститут, дізналися про сучасні перспективи отримання військової освіти, а також відвідали зал бойової армійської системи і навчальний майданчик бойової системи виживання воїнів.

Першокурсники вчаться виживати в польових умовах

На навчально-тренувальному комплексі смт Подвірки Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» першокурсники факультету озброєння та військової техніки ознайомилися з основними способами виживання в різних природних умовах та небезпечних ситуаціях у воєнний час. Такі знання та практичні навички дуже важливі для кожного військовослужбовця.

Вчаться інженерній розвідці

Курсанти першого курсу факультету озброєння та військової техніки продовжують вдосконалювати свій польовий вишкіл. З ними проведено практичне заняття з інженерної підготовки, відпрацьовувались дії підрозділу, який потрапив у заміновану зону. Курсанти практично тренувалися шукати міни та інші вибухонебезпечні предмети, подавати команди при їх виявленні, позначати та прокладати проходи для виходу із замінованої ділянки місцевості, проводити розмінування цієї місцевості для проходу військової техніки тощо.

Захист Вітчизни

З метою проведення заходів військово-патріотичного виховання молоді у Військовому інституті танкових військ проводилися заняття з навчальної дисципліни «Захист Вітчизни» зі студентами Харківського комп’ютерно-технологічного коледжу НТУ «ХПІ». Хлопці та дівчата ознайомилися з різними видами озброєння і військової техніки, мінно-вибуховими пристроями, організацією розміщення військовослужбовців у навчальному закладі, виконували вправи початкових стрільб з автомата в електронному тирі, тренувалися у розбиранні-збиранні зброї та спорядженні магазинів набоями.

XХVІІ Міжнародна науково-практична конференція

У Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ» під керівництвом заступника начальника інституту з навчальної та наукової роботи полковника Володимира Марущенка проводилася робота секції «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону» XХVІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я MicroCAD-2019».

У форумі брали участь наукові та науково-педагогічні працівники, аспіранти, ад’юнкти і докторанти наукових установ, академій, університетів та інститутів України, Болгарії, Німеччини, Польщі, Румунії, Угорщини. Тут розглядалися перспективні напрями розвитку та модернізації озброєння та військової техніки з урахуванням їх технічного стану й досвіду застосування в локальних конфліктах сучасності, проблемні питання взаємодії військових формувань і правоохоронних органів у єдиній системі Національної безпеки України.

Делегація військових експертів НАТО

До Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» 15 травня завітали експерти НАТО на чолі із директором програми НАТО DEEP паном Маріушом Солісом.

Серед гостей були координатор заходів Програми DEEP американської сторони Ел Столберг, представник Консорціуму оборонних академій та дослідницьких інституцій програми НАТО ПЗМ Марія Доннелі, радник із питань військової освіти Представництва НАТО в Україні підполковник Роландас Кішкіс, представник збройних сил Словаччини та інші експерти з питань військової освіти.

Основною метою візиту було визначення подальших пріоритетних напрямів співпраці з Північноатлантичним Альянсом у рамках Програми DEEP на 2019−2020 роки.

Врятувати побратима

На навчально-тренувальному комплексі смт Подвірки Військового інституту танкових військ у курсантів першого курсу факультету озброєння та військової техніки розпочався польовий вихід. Так, 15 травня під керівництвом досвідчених викладачів та інструкторів кафедри тактико-спеціальних дисциплін курсанти відпрацьовували питання з військово-медичної підготовки. Кожен курсант доклав максимум зусиль, щоб «врятувати» свого побратима.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет