О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Патріот Політеху, його надійна опора


#13 от 18.06.2019

6 червня відзначив свій 80-й день народження завідувач відділу науково-технічної інформації та патентно-ліцензійної роботи Л. П. Тижненко.

Леонід Петрович є яскравим прикладом широко ерудованої людини, яка володіє глибокими знаннями, дивовижною працездатністю, завзятістю в досягненні поставленої мети, загостреним почуттям обов’язку і відповідальності та має прекрасні людські якості. У 1967 році він закінчив кафедру паровозобудування Харківського політехнічного інституту і отримав диплом інженера-механіка. Його відразу ж запросили на роботу старшим інженером студентського проектно-конструкторського бюро ХПІ, керівником якого він став у 1968 році. З 1970 року Леонід Петрович очолює відділ науково-технічної інформації, а з 2003-го – відділ науково-технічної інформації і патентно-ліцензійної роботи НТУ «ХПІ».

Протягом усього свого життя Леонід Петрович Тижненко залишається істинним патріотом і надійною опорою Політеху. Він гідно підтримує добру славу про випускників університету як висококваліфікований фахівець, який постійно перебуває в творчому пошуку, глибоко вникає в суть розв’язуваних проблем.

Багато сил і енергії Леонід Петрович віддає організації роботи з рекламування результатів наукової діяльності університету. За його безпосередньої участі ХПІ отримав безліч нагород на різних наукових і освітніх форумах як в Україні, так і за її межами. Він талановитий керівник, завжди готовий поділитися своїм багатим досвідом з колегами та співробітниками університету.

За високі досягнення та особистий внесок в організацію наукової роботи Л. П. Тижненка неодноразово було нагороджено різноманітними відзнаками. Це вища нагорода Міністерства освіти і науки України – нагрудний знак «За наукові досягнення», Почесні грамоти Міністерства освіти і науки та Президії академії педагогічних наук України, Грамоти та Подяки обласної та міської Харківської адміністрації, золота та срібна медалі ВДНГ СРСР та багато інших.

Ми раді бачити Леоніда Петровича в його 80-річчя повним творчих сил, бадьорості, нових задумів. Бажаємо ювіляру міцного здоров’я, особистого щастя, великих творчих успіхів!

Ректорат, колектив науково-дослідної частини НТУ «ХПІ» та редакція газети «Політехнік»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет