О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Переможець проекту «Авіатор – 2019» – студент ХПІ


[Поліна Ніколенко]
#10 от 15.05.2019

12 квітня було підведено підсумки масштабного Всеукраїнського освітнього проекту «Авіатор – 2019», який реалізується вже протягом восьми років. Цьому сприяє Благодійний Фонд Бориса Колеснікова. Його метою є розвиток і підтримка студентів технічних спеціальностей, підвищення мотивації талановитої і цілеспрямованої молоді розвивати вітчизняну промисловість і економіку. Студенти технічних спеціальностей щорічно отримують шанс відвідати кращі світові авіаційні форуми. Досвід участі у престижному конкурсі стане їм у нагоді під час написання дипломних робіт, у працевлаштуванні та розробці власних інвестиційних проектів.

У чотирьох відбіркових етапах конкурсу взяли участь 8500 студентів з 50 технічних і авіаційних вишів України. Сертифікати на поїздку на Міжнародний авіакосмічний салон Ле Бурже (Франція), який відбудеться в червні, отримали 100 студентів-переможців проекту. Серед них – студент навчально-наукового інженерно-фізичного інституту НТУ «ХПІ» Володимир Хлудєєв (І-26б) – на знімку в центрі.

«Всі учасники проекту протягом навчального року проходили поетапно чотири тури конкурсу, – розповідає Володимир. – Тестування з історії та теорії галузі, технічної англійської, точних наук, а вже у фіналі треба було захистити свої бізнес-кейси перед експертами. Саме я представляв стартап команди студентів і викладачів кафедри комп’ютерного моделювання процесів і систем «Smart Quadcopter: гібридний квадрокоптер для автоматичного моніторингу, доставки вантажів, контролю безпеки і охорони технічних об’єктів». Мені було дуже цікаво працювати поряд з відомими науковцями, викладачами рідної кафедри – завідувачем, д. т. н., професором Дмитром Васильовичем Бреславським, д. т. н., професором В’ячеславом Івановичем Кортуновим, к. т. н., старшим викладачем Володимиром Олександровичем Мєтєльовим та іншими, а також друзями, студентами групи І-26б Михайлом Грошевим та Микитою Букрєєвим. Координатор проекту «Авіатор» – С. В. Марценюк, якій я дуже вдячний за допомогу та корисні поради. Світлана Василівна вже не перший рік займається цим проектом, завжди дає студентам вичерпні консультації, бачить їх перспективи».

Серед експертів, які оцінювали бізнес-кейси були: випускник Гарвардського університету, володар стипендії «Майбутні лідери в транспорті» Eno Center for Transportation (США) Антон Волов; експерт авіаційної галузі Олександр Черепанов; керівник департаменту з академічних зв’язків «Прогрестех-Україна» Максим Гладских; директор представництва Emirates в Україні Євген Іванов. Очолив журі відомий авіаконструктор Дмитро Ківа.

«Отже у червні ми поїдемо до Парижу, – посміхається Володимир. – Харківські виші представлятимуть 23 студенти: 1 з Харківського політеху, а 22 – з ХАІ. Впевнений, що це буде дуже цікава та корисна поїздка!»

Учасники авіафоруму ознайомляться з останніми технологічними новинками, побачать кращі досягнення світової авіакосмічної галузі. У них буде можливість поспілкуватися з професіоналами, відвідати майстер-класи, а також парк розваг Диснейленд.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет