Нові перемоги студентів кафедри «Електричні машини»

[Володимир Юхимчук, професор кафедри «Електричні машини»]
#10 от 15.05.2019

На знімках: керівник «олімпійців» доцент Олена Юріївна Юр’єва та дипломанти Євген Близнюк, Данило Хлібишин, Михайло Тимін і Павло Вакулик;

Наші студенти розпочали цього року сезон перемог у другому турі всеукраїнських студентських змагань з олімпіади 16–18 березня в Кременчуці. Одночасно в Кривому Розі і одразу після олімпіади в тому ж Кременчуці вони взяли участь у конкурсах студентських наукових робіт (КСНР). Конкурси продовжились з 15 по 18 квітня у Каменському та Одесі. Про неординарні результати цих п’яти подій розповімо трохи докладніше.

У Всеукраїнській студентській олімпіаді за напрямом «Електромеханіка» зі спеціальності «Електричні машини та апарати», яка проходила у Кременчуцькому національному університеті, Михайло Тимін (Е-15а (ЕМБ) посів І місце. Таке ж місце і у команди нашої кафедри, до якої, окрім особистого переможця, входили його одногрупники Павло Вакулик, Євген Близнюк і Данило Хлібишин (за умовами в олімпіаді могли брати участь тільки студенти четвертого курсу). У КСНР за напрямом «Гірництво» (ДВНЗ «Криворізький національний університет») наші студенти змагалися в секції «Гірнича електротехніка та електромеханіка» і теж досягли високих результатів: Євген Морозов (Е-15 (ЕМБ) – І місце; Руслан Бредун (2.Е106н.8) – ІІ місце; Олександр Першин (Е-15 (ЕМБ) – ІІІ місце.

У КСНР за спеціальністю «Електричні машини і апарати» у Кременчуцькому національному університеті було представлено 5 наших робіт, автори яких посіли високі місця: Руслан Бредун (2.Е106н.8) – І місце; Михайло Тимін (Е-15 (ЕМБ) – І місце; Павло Вакулик (Е-15 (ЕМБ) – ІІ місце; Євген Близнюк (Е-15 (ЕМБ) – ІІ місце; Віталій Кропінов (2.Е106п.8) – ІІІ місце.

У КСНР за напрямом «Електротехніка та електромеханіка», секція «Електроенергетичні системи» (базовий ВНЗ – Дніпровський державний технічний університет, м. Кам’янське) взяли участь двоє наших студентів і теж дуже вдало: Ілля Сергієнко – І місце; Олександр Бредун – ІІ місце (обидва з групи 2.Е106п.8.).

У КСНР за напрямом «Суднобудування та водний транспорт» у секції «Електрообладнання та автоматика суден / Електротехніка та електромеханіка» у Одеському національному морському університеті було представлено 2 наші роботи, автори яких посіли достойні місця: Олександр Корсаков (Е-16 (ЕМБ) – ІІ місце; Дмитро Мушенко (Е-17У (ЕМБ) – ІІІ місце.

Загалом до команди науковців входили по два, п’ять і чотири студенти третього, четвертого і п’ятого курсів, відповідно. За рік команда суттєво оновилася: «ветеранами» є п’ять із них: Р. Бредун, О. Бредун, В. Кропінов, І. Сергієнко та М. Тимін.

Нашими героями усіх змагань стали Михайло Тимін та Руслан Бредун, які цього року вибороли по два дипломи переможців.

Керівники делегацій професори В. І. Мілих та В. В. Шевченко, доцент А. В. Єгоров та ст. викладач Л. В. Шилкова одночасно були членами галузевих конкурсних комісій в Одесі, Кам’янському, Кривому Розі та Кременчуці, відповідно.

Науковими керівниками робіт студентів-переможців були викладачі кафедри електричних машин: тричі – професор В. І. Мілих та доцент А. В. Єгоров, двічі – професор В. В. Шевченко та доцент В. П. Шайда, по одному разу – доцент А. М. Маслєнніков та ст. викладач Л. В. Шилкова.

студенти-переможці та викладачі: зліва направо – перший ряд: Ілля Сергієнко, Євген Морозов, професор Валентина Володимирівна Шевченко, зав. кафедри Володимир Іванович Мілих, Олександр Бредун, Михайло Тимін; другий ряд: Дмитро Мушенко, Олександр Корсаков, Олександр Першин, доцент Андрій Володимирович Єгоров, ст. викладач Лариса Василівна Шилкова, Руслан Бредун, Євген Близнюк, Павло Вакулик. На жаль, на знімку відсутній ще один наш переможець – Віталій Кропінов.

З усіх викладачів виділимо Л. В. Шилкову, яка, окрім зазначеного, проявила себе і як дуже ефективний та ініціативний організатор усього студентського наукового гуртка кафедри електричних машин. Цікаво, що саме вона ще в 2008 році розпочала цей переможний рух наших студентів саме як студентка і одразу посіла перше місце у КСНР в Кременчуці.

З того часу у КСНР наші студенти стали переможцями з 69 роботами, вони посіли 32 перших, 24 других і 13 третіх місць. В олімпіадах кафедра здобула в особистому заліку 12 призових місць (6 перших і по 3 других та третіх), у командному заліку відповідно 10 (6, 2 ,2).

Отже, поздоровляємо студентів-переможців та їх керівників і бажаємо цим та іншим студентам удачі та нових перемог!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет