Програма НАТО – Україна

[Юрій Паржин, директор МІПО НТУ «ХПІ»]
#8-9 от 22.04.2019

На знімку: ректор Є. І. Сокол поздоровляє заступника начальника відділу міжнародних зв’язків НТУ «ХПІ» О. В. Василюка з закінченням курсів. У центрі – менеджер програми НАТО – Україна Крістофер Штаудт.

Урочиста церемонія з нагоди 10-ї річниці Програми НАТО – Україна з перепідготовки та соціальної адаптації колишніх військовослужбовців у Харківській області та випуску чергової групи слухачів відбулася 22 березня в НТУ «ХПІ».

З 2000 року НАТО підтримує Україну в реалізації Програми перепідготовки колишніх військових, які прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування у цивільній сфері. Програма надає можливість пройти перепідготовку на 350-годинних курсах підвищення кваліфікації за такими напрямками як: інформаційні технології, менеджмент, маркетинг, англійська мова та ін. Протягом останніх років курси проходять в більш ніж 60 містах та селищах по всій території України. Цивільний бюджет, затверджений на 2019 рік, дозволить здійснити перепідготовку понад 800 осіб.

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» з березня 2009 року бере участь у програмах НАТО – Україна з перепідготовки (професійного навчання) на базі Міжгалузевого інституту післядипломної освіти НТУ «ХПІ» та соціальної адаптації колишніх військовослужбовців, які звільнені в запас або відставку. За цими програмами в містах Харків, Чугуїв Харківської області та Полтава вже пройшли перепідготовку та отримали допомогу в працевлаштуванні понад 1600 осіб.

На урочистій церемонії була присутня делегація НАТО у складі менеджера програми НАТО – Україна з перепідготовки колишніх військовослужбовців Крістофера Штаудта та його помічниці – Марини Когут. З вітальним словом виступили: ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Іванович Сокол, представник НАТО Крістофер Штаудт, начальник відділу мобілізаційної роботи Харківського обласного військового комісаріату, заступник військового комісара полковник Павло Андрійович Гресь.

Вони відзначили соціальну важливість цієї Програми для України і, зокрема, для Харківської області та її великий попит серед колишніх військовослужбовців. Є. І. Сокол та П. А. Гресь подякували представникам НАТО за плідну співпрацю та фінансування цієї Програми у Харківському регіоні.

Урочиста церемонія завершилась врученням 20 випускникам курсів за напрямком «Комунікаційні та інформаційні технології» свідоцтв державного зразка про підвищення кваліфікації та сертифікатів Програми НАТО – Україна, а також привітанням нових слухачів, які розпочинають навчання на чергових курсах з напрямку «Комунікаційні та інформаційні технології».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет