Весняні екобукети

[Зінаїда Мельник]
#5 от 14.03.2019

Коли ми викидаємо старий одяг, то навіть не замислюємось, що з ним стане далі. Звісно, що старими ґудзиками теж не опікуємося. Хоча саме старі ґудзики, намистинки та бісер можуть отримати друге життя у чудових виробах.

27 лютого Арсенал Ідей приймав у гості своїх найщиріших друзів – вихованців СНВК №2 в рамках проекту «Інклюзія у співпраці». До нас завітали маленькі учні 3-х класів, особливі діти, які разом зі студентами кафедри «Хімічна техніка та промислова екологія» рятували старі ґудзики. Як завжди, все почалося з теплих обіймів та знайомств. Потім ми ділили ґудзики, намистинки ті бісер за кольором, розміром та вподобанням. Майже 2 кг старих ґудзиків принесли з собою вихованці та студенти. Де взяли, ви спитаєте? Це був флеш-моб – «викидаючи речі, зріж ґудзики», який ми започаткували ще в грудні, після виготовлення наших чудових сніговиків.

Найцікавіше, звичайно, що саме ми робили з ґудзиками. Ми виготовляли з них букети. Так, спочатку квіти з трьох-чотирьох ґудзиків, які потім збирали у букети. Зазначимо, що особливі діти виявилися спритнішими у виготовленні квітів, ніж студенти та аспіранти. Ідея такого майстер-класу з апсайклінгу для особливих дітей належить доценту кафедри «Хімічна техніка та промислова екологія» Т. С. Тихомировій, художній супровід та викладання основ композиції взяла на себе доцент О. М. Філенко, а доцент О. В. Шестопалов разом з психологом закладу О. А. Дуюн підготував студентів до спілкування з особливими дітьми.

Аспіранти, що також залучилися до заходу, принесли ідею виготовлення весняної корзини з квітами, як альтернативу композиціям з живими квітами, що з’являться напередодні весняних свят.

Гарним підсумком роботи стали шість букетів, які діти зібрали для своїх матусь та вчителів. Гарячий чай з печивом наприкінці майстер-класу закріпив теплі стосунки між учасниками.

Чекаємо на нових гостей, адже проект «Інклюзія у співпраці», який започаткував НТУ ХПІ за підтримки Британскої Ради в Україні, триває!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет