Медалі зимового ґатунку

[Марія Долгарєва]
#5 от 14.03.2019

Бадмінтон

З 10 по 13 січня в Таллінні (Естонія) відбулися міжнародні змагання з бадмінтону – етап «Кубка Європи» рівня International Series. Наші імениті спортсменки – студентка СГТ факультету Марина Ільїнська та випускниця ХПІ Єлизавета Жаркая (на знімку вгорі) стали володарями бронзових медалей у парній жіночій категорії. На шляху до «бронзи» дівчата обіграли росіянок (21:14, 22:20), спортсменок з Фінляндії (21:10, 21:13), у чвертьфіналі подолали хорваток (21:14, 21:8), а у півфіналі поступилися майбутнім переможцям турніру – представницям Данії (19:21, 7:21).

У змаганнях «Кубок України», які відбулися наприкінці січня – початку лютого в Києві, срібну медаль у парній категорії завоював Олександр Шмундяк (СГТ-45), «бронзу» вибороли Анна Михалькова (2.СГТ202п.8) – в одиночній категорії, Анастасія Прозорова (1.СГТ101.8б) – в парній категорії та викладач кафедри фізвиховання Віталій Конов – міксті, який посів 2 місце і в парній категорії.

Вільна боротьба

Дві бронзових нагороди привезли додому Каміль Керимов та Денис Бороган (1.СГТу101.8). Так вдало хлопці виступили у січні на чемпіонаті України U23 у Хмельницькому.

А вже у лютому у Харкові борці покращили свої результати на Відкритому всеукраїнському турнірі пам’яті майстра спорту СРСР О. Саакяна, де зайняли 1 місце. Каміль виступав у ваговій категорії 57 кг, а Денис – 65 кг.

Боротьба самбо

На чемпіонаті України серед молоді (1–3 лютого, Херсон) Мирослава Савченко (1.СГТ101.8б) посіла 2 місце.

Легка атлетика

На перших ролях були харківські політехніки і в командному чемпіонаті України у приміщеннях (25–26 січня, Суми). Чемпіонами змагань стали Ірина Рофе-Бекетова (ХТ-45) – у багатоборстві (на знімку внизу) та Ярослав Ісаченков (2.СГТ202п.8) – у стрибках у довжину. У цій же дисципліні бронзову медаль завоювала Оксана Мартинова (2.СГТ202п.8).

Через два тижні Суми зустрічали учасників чемпіонату України у приміщеннях, де наші спортсмени стали володарями бронзових медалей. Ярослав Ісаченков та Оксана Мартинова – у стрибках у довжину, Ірина Рофе-Бекетова – у багатоборстві, а Аліна Калістратова (СГТ-26у) – у забігу на 60 м.

Одночасно у Сумах харківські політехніки брали участь і у чемпіонаті України серед молоді у приміщеннях, де Ірина Рофе-Бекетова та Лілія Клінцова (2.КІТ302) стали срібними призерками. Ірина у багатоборстві, а Лілія у стрибках у висоту.

У лютому в Мукачеві відбувся зимовий чемпіонат України з метань. Тетяна Оніщенко (1.СГТ101.8а) посіла 2 місце серед юніорів у метанні списа.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет