О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Клуб крос-культурного спілкування


[Доцент Лариса Шеїна]
#4 от 28.02.2019

Все більше іноземних студентів приїздять в Україну на навчання. І все більше молодих українців користуються можливостями відкритого глобалізованого світу. Сучасні глобалізаційні процеси відбуваються прискореними темпами в усіх сферах життя. Ділові проекти, міжнародні контракти, програми навчання та стажування, публікація статей, виступи на міжнародних конференціях, закордонні поїздки передбачають знання місцевих звичаїв, традицій, норм ділової поведінки та етикету, стандартів соціальної взаємодії, а також наявність навичок спілкування іноземною мовою, зокрема, англійською як міжнародною.

Як відомо, в НТУ «ХПІ» сьогодні навчається понад 1000 іноземних студентів. Це чудова нагода з перших рук дізнатися про різні країни та культури. Тому на кафедрі іноземних мов факультету міжнародної освіти вирішили створити Клуб крос-культурного спілкування.

Перша зустріч Клубу відбулася ще минулого року за участю студентів групи МІТ (ІТ)-17 та іноземних студентів відділення довузівської підготовки. Вітчизняні студенти представили презентації про Україну, Харків, Національний технічний університет «ХПІ». В свою чергу студенти з Туреччини розповіли про Стамбул, а також заспівали турецьких пісень. З обох сторін лунали запитання про різноманітні аспекти життя, прагматичні та культурологічні. Зрозуміло, що спілкування йшло виключно англійською мовою, що іноді викликало певні труднощі, які, проте, швидко долалися за допомогою міміки, жестів, посмішок, гарного настрою та більш балакучих одногрупників. У подальшому молоді люди обговорювали культурні та географічні особливості рідних країн, приділяли увагу особливостям харчування, музичним стилям та комп’ютерним іграм, мріям та планам на майбутнє тощо. Активну участь у роботі Клубу також взяли групи ХТ 302.8, ХТ 102.8, ХТ 105.8. Отже Клуб продовжує свою роботу.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет