О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Здійснення задумів і моря посмішок!


[Світлана Землянська]
#4 от 28.02.2019

Быть может, то, что я скажу,
Мою покажет старомодность,
Но по старинке я ищу
В мужском характере надёжность!
Чтоб был опорой для семьи,
Спокойным, сильным, верным, нежным,
Чтоб утра, ночи, дни мои
Он счастьем наполнял безбрежным!

Розповідь про нашу героїню ми почали з вірша не випадково. І його автор, Тетяна Вікторівна Миланич – кандидат наук, доцент, і Ірина Юріївна Єрмоленко, про яку йдеться в цій замальовці (на знімку), – викладачки, науковці, жінки, закохані в свою професію, у якій досягли чималих висот. Сьогодні, в переддень жіночого свята, ми запитали у Ірини Юріївни, якій щойно було вручено диплом доктора наук: «Як Вам вдається поєднувати турботи дружини, матері із чималим навантаженням науковими дослідженнями, захистом докторської дисертації?».

– Я вдячна моєму чоловікові Костянтину, він з великим розумінням ставиться до моєї праці, разом із дочкою Антоніною вони створювали всі умови для того, щоб мені вдалося досягнути своєї мети, – відповіла моя співрозмовниця. – Якби не вагома підтримка родини, мені б довелося значно важче…

Ірина Юріївна Єрмоленко – старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії факультету радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ». Працюючи також як викладач, залучає курсантів до участі в дослідженнях електродних матеріалів для систем автономного та резервного енергозабезпечення, захисту від корозії військової техніки.

Як здобувач наукового ступеня вона співпрацювала з кількома кафедрами, зокрема загальної та неорганічної хімії, фізичної хімії, фізики металів і напівпровідників, де отримувала консультації провідних фахівців університету.

– Докторська дисертація насправді є результатом великої праці цілої команди, – продовжує Ірина Юріївна. – Я дуже вдячна своєму науковому консультанту професору, д. т. н. Марині Віталіївні Ведь, завдяки багаторічній праці якої відбулося формування мене, як науковця, к. т. н., підполковнику Ганні Володимирівні Каракуркчі – начальнику навчального відділу Військового інституту, під керівництвом якої працюю тривалий час, науковому співробітнику кафедри фізичної хімії Світлані Іванівні Зюбановій, к. т. н. Валерії Олегівні Проскуріній (кафедра загальної і неорганічної хімії), а також старшим науковим співробітникам кафедри фізики металів і напівпровідників к. ф.-м. н., с. н. с. Ларисі Петрівні Фоміній, к. ф.-м. н., с. н. с. Ірині Геннадіївні Шипковій та к. ф.-м. н., с. н. с. Зої Іванівні Колупаєвій за їх підтримку, допомогу та кваліфіковані консультації.

Я вітаю цих чудових жінок із весняним святом 8 березня! Бажаю їм творчого натхнення, здійснення найсміливіших задумів, багато посмішок, а також надійної чоловічої підтримки в будь-якій життєвій ситуації!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет