О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Меморандум про співпрацю


#4 от 28.02.2019

Меморандум про співпрацю між науково-дослідними інститутами Міністерства оборони України, Міністерством освіти і науки України та Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут» був підписаний 8 лютого в нашому університеті. Згідно з цим документом буде здійснюватися перспективна наукова, науково-технічна та інноваційна діяльність, взаємовигідна співпраця, спрямована на забезпечення високої обороноздатності України та ефективне використання потенціалу сторін, розширення спільних можливостей міжнародної кооперації.

Сторони представляли: начальник Центрального науково-дослідного інституту Збройних Сил України генерал-лейтенант Ігор Романченко, начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ генерал-майор Ігор Чепков, начальник Національного університету оборони України імені Івана Черняховського генерал-лейтенант Анатолій Сиротенко, заступник начальника Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ полковник Михайло Васьківський та ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол.

«Нам необхідно створити загальний підхід, що дозволяє розуміти ті завдання, які ви – представники Міністерства оборони – ставите перед нами. У ХПІ є серйозні напрацювання в галузі електромагнітного захисту: ми проводимо дослідження на базі нашого інституту «Молнія», високовольтного залу університету, до речі, єдиного на сьогоднішній день в Україні. У нас є унікальна кафедра двигунів внутрішнього згоряння, яка розробляє двигуни для бронетехніки і багато іншого. Треба зрозуміти, що необхідно нашій армії, та визначити ту роль, яку ми повинні відігравати у вирішенні загальних задач: або ми повинні займатися якимись окремими аспектами розробки елементів цієї системи, або, використовуючи базу ХПІ, в тому числі наш Військовий інститут танкових військ, організовувати підготовку фахівців. Політехніки турбуються про те, щоб потенціал, накопичений в нашому університеті, був ефективно використаний. Сподіваюся, наші спільні прагнення досягнуть успіху», – зазначив ректор НТУ «ХПІ» Євген Іванович Сокол.

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет