Навчаємося і святкуємо завжди разом!

[Поліна Ніколенко, Зінаїда Мельник]
#4 от 28.02.2019

На цьому знімку красиві, усміхнені, щасливі студенти груп ХТ-55а (О) і ХТ-55б (О). Переважна більшість, як бачите, дівчата. А всі разом ці студенти – прекрасний, дружний колектив, в чому особисто переконалися журналісти «Політехніка», відвідавши кафедру біотехнології, біофізики і аналітичної хімії напередодні свята 8 березня!

Харків’янка Дар’я Маслова і Валентина Дорохіна, яка приїхала до ХПІ з Маріуполя, ще в шкільні роки зрозуміли, що хімія – це їх доля! Однак, щоб бути успішними студентами кафедри біотехнології, біофізики і аналітичної хімії НТУ «ХПІ» (завідувач професор О. М. Огурцов), потрібно добре знатися і в математиці, і в біології, і в фізиці.

«Наша спеціальність – «Фармацевтична біотехнологія», – розповідає Даша, – цей напрямок дуже перспективний! На першому курсі ми вивчали загальні предмети – математику, фізику, вчилися у другу зміну, і найчастіше бувало так, що о восьмій вечора ми ще були на кафедрі! Тоді всі і згуртувалися, чаювання на кафедрі об’єднували нас, допомогли і потоваришувати, а іноді і розібратися у складнощах навчання! Впевнені, що ми друзі на все життя!»

«Вже з другого курсу в нас з’явилися спецпредмети, – продовжує Валя, – і вчитися стало ще цікавіше! На нашій кафедрі працюють дуже добрі викладачі, вони не тільки діляться з нами своїми знаннями, а й передають весь свій багатий життєвий досвід».

«Що для нас студентські роки? – посміхаються дівчата. – О, це дуже багато щасливих зустрічей і подій! Це і лекції, і лабораторні, це напружені дні сесій і модульних тижнів, це участь у конференціях! А ще це свята, які ми дуже часто відзначаємо усі разом: це і дні народження, і День студента, і Новий рік, і прекрасний весняний день 8 березня! Наші хлопці з року в рік вигадують для нас якісь яскраві привітання!»

«Більшість студентів нашої групи (і ми з Валею в тому числі!), – каже Даша, буде вступати до магістратури. Там ми зможемо зайнятися вже справжньою науковою роботою. У майбутньому хочемо працювати тільки за обраною спеціальністю».

«Ми вже побували на провідних фармацевтичних підприємствах, – доповнює Валя. – Це ПАТ «Фармстандарт-Біолік», Харківський завод хімреактивів та інші. Були також на лекціях і численних екскурсіях в інституті загальної та невідкладної хірургії».

Старостою групи ХТ-55а(О) Дар’я Андрощук «працює» с самого початку занять у Політеху. Даша вважає, що з групою їй пощастило, адже одразу відчула підтримку і допомогу колективу. «У нашій групі навчається четверо хлопців, це справжні джентльмени – Єгор Гордієнко, Дмитро Стадник, Антон Шимбрик та Ярослав Карташов, – розповідає Дар’я. – Вони і важкі реактиви та мікроскоп переставлять на потрібне місце, і воду принесуть для нашого чаювання на перерві, і веселу історію розкажуть. А ще у нас є традиція збиратися після першої сесії вдома у Антона та відзначати успішне складання іспитів. Проводжу свій час я і з подругами Марією Легезою та Інесою Єршовою».

Як зізналась наша співрозмовниця, серед студентів немає суперництва, перед сесією вони разом збираються та допомагають один одному. У групі дружать не тільки майбутні інженери, а й міста. Сама Дар’я приїхала до Харкова з Маріуполя, є дівчата та хлопці з Полтави, Миколаєва, Павлограда, Балаклії та Ізюма.

«Всі мої друзі навчаються добре, – продовжує Даша, – багато з них планують вступати до магістратури. Майже кожен має своє захоплення. Єгор Гордієнко, наприклад, захищає честь інституту у збірній Політеху з футболу, Анна Даянова гарно малює, Анна Чудная добре розбирається у квітах та різноманітних рослинах, Ольгу Євстіфієву часто можна побачити з книгою, а Анну Семененко ми називаємо комп’ютерним генієм.

Ми вдячні всім викладачам кафедри за підтримку та отримані якісні знання, а лекції куратора нашої групи старшого викладача Надії Вікторівни Ларінцевої ми запам’ятаємо надовго!»

Підготували Поліна Ніколенко, Зінаїда Мельник.

Фото Ігоря Гаєвого

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет