О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Наші призери у Києві


[Професор В. Євстратов, завідувач кафедри ОМТ]
#15-16 от 31.05.2005

26–28 квітня 2005 року у Національному технічному університеті України “КПІ” проведено другий тур всеукраїнської олімпіади зі спеціальності “Обладнання для обробки металів тиском”. Київський політех – найбільший за кількістю студентів університет України, університет з давніми традиціями. Він хоч і поступається за віком харківському, але кількістю меморіальних дощок із прізвищами видатних вчених на стінах його „історичних” навчальних корпусів завжди справляє велике враження на підростаюче покоління майбутніх українських виробничників і науковців.

Захоплення нашої команди було тим більш безпосереднім, що цього року вона складалась виключно з представниць найгарнішої і найемоційнішої половини людства. Склад нашої команди дійсно дещо дивний. По-перше, в команду включені лише представники четвертого курсу. Це пов’язано з тим, що п’ятикурсники у першому турі значно поступилися четвертокурсникам. По-друге, команду сформовано лише з дівчат, в той час як вони складають значно меншу частину наших студентів.

На олімпіаді наша команда була єдиною, яка складалася тільки з дівчат. Але наші дівчата приїхали до Києва не для того, щоб програвати! Студентки Олена Охотська (МТ-11б), Вікторія Підгірна (МТ-11б) та Євгенія Горобець (МТ-11а), вибороли друге загальнокомандне місце – більш ніж пристойний результат. Позаду залишились сильні команди киян, донеччан і дніпропетровців. Ми поступилися лише традиційно сильним представникам Донбаської державної машинобудівної академії (м. Краматорськ). Крім того, Олена Охотська і Вікторія Підгірна нагороджені спеціальними дипломами за оригінальність технічних рішень.

Цей успіх розділяють з дівчатками також і наші викладачі: доценти В.Я. Даниленко, Г.І. Кирилов, В.М. Левченко, Ю.О. Плеснецов, а також керівник команди доцент О.А. Юрченко.

Хотів би сказати, що престиж кафедри виборюється на внутрішньовузівських конкурсах та Всеукраїнських олімпіадах, особливо зі спеціальності. Тому доречно згадати, що в газеті “Політехнік” № 8 від 04.04.2005 року в дописі “Як готувати українську еліту” доцент В.В. Бондаренко зазначив, що наша кафедра кожного року відзначається переможцями.

Готувати елітного випускника із звичайного абітурієнта – задача дуже складна. І це ми відчуваємо дуже гостро, адже конкурс на нашу спеціальність невисокий. Звичайно, нам важко змагатись із представниками Донецької Державної машинобудівної академії, яка є єдиним технічним навчальним закладом у Краматорську, що готує спеціалістів для багатьох ефективно працюючих краматорських заводів, випускники якої одержують пристойні заробітки, а тому спеціальність має найвищий рейтинг у ДДМА та високий конкурс. Незважаючи на те, що в ХПІ рейтинг спеціальності не є таким високим, наші студенти кожного року виборюють призові місця. Ми раді, що й цього року студенти кафедри ОМТ показали високий результат на другому турі Всеукраїнської олімпіади у Києві. А це свідчить про ефективність системи підготовки на кафедрі.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет