Гості Політеху – старшокласники

[Зінаїда Мельник]
#2-3 от 14.02.2019

Шкільні канікули – час не тільки для того, щоб відпочивати. Учні 11 та 8 класів Малоданилівського ліцею Малоданилівської селищної ради Харківської області 11 січня відвідали наш університет. Діти з інтересом знайомилися з Політехом, побували у ректорському корпусі, де їх привітав ректор, професор Є. І. Сокол, а потім на них чекала цікава пізнавальна екскурсія до Музею історії НТУ «ХПІ». Після неї школярі попрямували на майстер-класи, які підготували для них співробітники кафедри парогенераторобудування (завідувач – д. т. н., професор О. В. Єфімов).

«Сьогодні до ХПІ приїхали 20 учнів нашого ліцею, – розповідає вчитель математики і інформатики Ганна Веніамінівна Жуковіна. – Всі діти в нас вчаться на «добре» та «відмінно», профілюючі предмети у ліцеї – хімія, біологія. Більшість випускників у подальшому отримує вищу технічну освіту. Багато наших випускників свого часу прийшли до ХПІ на кафедру «Біотехнологія, біофізика та аналітична хімія», хтось уже отримав дипломи, хтось ще вчиться. Ми дуже раді сьогодні побувати в університеті, щиро дякуємо за теплий та добре організований прийом!»

«Наша кафедра, як і весь університет в цілому, з року в рік із задоволенням працює з майбутніми абітурієнтами, – розповідають доценти кафедри парогенераторобудування Лариса Іванівна Тютюнник та Валерій Леонідович Каверцев. – Ми знайомимо учнів старших класів з провідними підприємствами, вже возили дітей на екскурсію на ПрАТ ХКП «Котлоенергопроект», найближчим часом відвідаємо ЦКБ «Енергопрогрес».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет