Політех завжди найкращий!

[Дар’я Толмачова]
#2-3 от 14.02.2019

На знімку Ігоря Гаєвого: Даша разом із доцентом В. В. Субботіною одразу ж після захисту диплому магістра

Когда не знаешь, кем ты хочешь стать,
Куда пойти, чтобы найти СВОЕ начало,
Ты не спеши, ответ придёт, его лишь нужно подождать,
Я политехником не сразу тоже стала.
Физхимия, стандарты, драгметаллы,
Решетки ГПУ и ОЦКА,
Производные, ряды и интегралы
Теперь понятны, а не взяты «с потолка».
Живет во мне вокальное начало
И точные науки мне не чужды,
И жизни трудностей дифференциалы
Смогу решить я, если будет нужно.

Автор цих рядків – випускниця нашого університету, магістр кафедри матеріалознавства, стипендіат Кабінету Міністрів України Дар’я Толмачова – у грудні на «відмінно» захистила дипломну роботу.

Моє «політехнічне» життя, – розповідає Даша, – розпочалося на факультеті технології неорганічних речовин та через незалежні від мене обставини довелося піти в академічну відпустку, відновитися ж мені вдалося на спеціальність «Прикладне матеріалознавство». Спочатку була засмучена, адже хімія захоплювала мене ще зі школи.

Але скоро я «втягнулася», багато чого стало зрозумілим і з’явився й інтерес до навчання. Тут я зустріла дуже зацікавлених навчанням, веселих, доброзичливих і (це дуже важливо!) чуйних друзів. Саме завдяки моїй групі МІТ-33амп (МТ) мені вдалося здійснити мрію дитинства – я взяла участь у грі в Клубі Веселих та Кмітливих у команді «Еталон». Дуже вдячна викладачам рідної кафедри матеріалознавства, зокрема кураторові нашої спеціальності і моєму дипломному керівнику, доценту В. В. Субботіній. Саме вона запропонувала мені взяти участь у конкурсі студентських наукових робіт, який проходив у Сумському державному університеті. Сертифікат учасника став свого роду поштовхом до відмінного навчання і отримання почесного звання стипендіата Кабінету Міністрів України.

Я щаслива, що закінчила Політех, стала магістром старішого технічного університету України, хоч і сумно з ним розлучатися. Адже бути політехніком – це прекрасно! У ХПІ ви отримуєте якісну вищу освіту, у ХПІ здійснюються ваші мрії!!!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет