О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Подарувати посмішку


[Тетяна Тихомирова]
#2-3 от 14.02.2019

Напередодні новорічних свят студенти та співробітники кафедри хімічної техніки та промислової екології традиційно дарують посмішки. Не всім, а тим, кому в житті дуже рідко випадає нагода просто посміхнутися. Наші новорічні заходи охопили понад 150 дітей та дорослих, які мають певні розумові вади. Так, наша кафедра є, напевно, флагманом розвитку інклюзивного простору для особливих людей.

Почали ми з виготовлення сніговиків у рамках проекту «Інклюзія у співпраці», який започатковано в НТУ «ХПІ» ще влітку 2018-го за підтримки Британської Ради в Україні. Наших новорічних сніговичків ми виготовляли тільки з використанням вживаних матеріалів – шкарпеток, колготок, ґудзиків та залишків прикрас, а для наповнення ми також використовували залишки полімерних матеріалів, які надала кафедра технології пластичних мас та біологічно активних полімерів. Основними учасниками стали особливі діти, які навчаються у КЗ СНВК №2 та студентки 2 курсу кафедри хімічної техніки та промислової екології. «Разом!» – це девіз проведеного майстер-класу з апсайклінгу. Особливі діти так люблять наш Арсенал Ідей, що ми отримали не тільки порцію гарних емоцій, а й подарунок для нього у вигляді сімейки сніговиків.

Через декілька днів студенти вже 3 курсу кафедри поїхали в гості до дітей, які перебувають у Обласному психоневрологічному санаторії №2. І також організували їм майстер-клас, але вже з виготовлення сніжинок з кольорового вживаного паперу. Діти є діти, після сніжинок студенти вирішили допомогти виготовити різдвяні віночки для прикрашання приміщень, які містились у подарункових наборах від ТМ «Ранок-Креатив» та БО БФ «Волонтери: Дорослі – дітям».

А на останок разом з молодими вченими НТУ «ХПІ» та волонтерами БО БФ «Волонтери: Дорослі – дітям» за підтримки Молодіжної Ради при Харківському міському голові викладачі та студентки кафедри приїхали до чоловіків, які мешкають у Ржавецькому психоневрологічному інтернаті. До цієї події ми провели акцію по збору ялинкових прикрас на території нашого вузу, знайшли спонсорів для придбання солодощів та підготували святковий концерт власними силами. Чоловіки, які мешкають у цьому закладі, на жаль, нікому за великим рахунком, не потрібні. Окрім нас. Ми привезли їм посмішки та гарний настрій на свята.

Дякуємо викладачам кафедри, доцентам О. В. Шестопалову, О. М. Філенко Т. С. Тихомировій за ідею та втілення у життя всіх цих заходів!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет