О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Кароліна Мерецька: «Найцікавіше – альтернативна енергетика»


[Поліна Ніколенко]
#2-3 от 14.02.2019

Найактивніші студенти НТУ «ХПІ» проявляють себе у різних сферах університетського життя. Їм присуджуються почесні іменні стипендії і звання, наприклад, «Кращий активіст профспілки», «Кращий у самодіяльності», «Кращий спортсмен».

Кароліна Мерецька (2.МІТ212п.8), студентка кафедри «Теорія і системи автоматизованого проектування механізмів та машин», у минулому році отримала звання «Кращий учасник науково-дослідної роботи».

«Робота Кароліни Мерецької, – радіє за дівчину її науковий керівник, к. т. н., доцент кафедри ТММ і САПР Ірина Павлівна Гречка, – перемогла у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузі знань «Механічна інженерія». Підсумкова науково-практична конференція відбувалася у Сумському державному університеті. Там наша робота «Оцінка напружено-деформованого стану зварних швів вітроенергетичних установок» під шифром «Зефір» пройшла рецензування на секції «Комп’ютерний інжиніринг у механіці (динаміка та міцність машин)», головою якої був професор В. А. Марцинковський. Виконати цю наукову роботу Кароліні запропонував завідувач кафедри професор М. А. Ткачук. Він також допомагав нам з підготовкою доповіді.

Кароліна – працелюбна, цілеспрямована і самостійна студентка, вже має публікації у фахових збірниках. У цьому році вони разом із одногрупником Андрієм Кобою підготували чергову науково-дослідну роботу, тому побажаємо їм успіху, натхнення, творчого зростання і майбутніх перемог!»

«Я завжди мріяла вступити до ХПІ, – розповідає Кароліна, – і вчитися тут мені сподобалося з перших днів! Моя спеціальність «Комп’ютерні науки», спеціалізація «Інформаційні технології проектування». На превеликий жаль, студентські роки минають дуже швидко, і ось зараз я вже на 5 курсі інституту МІТ!..

…Вже з першого курсу я із великим задоволенням займалася самоосвітою. Дуже зацікавила мене альтернативна енергетика. Об’єктом дослідження став сонячний колектор, ми працювали над ним з Анастасією Ляшенко та Євгенієм Ананьїним. Нашим куратором був викладач моєї кафедри к. т. н., доцент Володимир Іванович Сєриков. Дослідження, численні експерименти – і ось прототип колектора побудований!

На 4 курсі я стала переможцем Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Дуже вдячна своєму керівнику – доценту Ірині Павлівні Гречці за всебічну підтримку і корисні поради! Я глибоко вдячна всім викладачам нашої кафедри за знання і досвід, якими вони діляться з нами, студентами. Окрему подяку хочу висловити Миколі Анатолійовичу Ткачуку і Роману Васильовичу Протасову.

Я дуже люблю свій Політех і беру активну участь у його житті. На 2 курсі увійшла до складу студентської ради (член санітарної комісії) гуртожитку №9, який став мені рідною домівкою на всі роки студентства. На 4 курсі я працювала заступником голови студентської ради «дев’ятки», а також увійшла до складу профспілкової організації факультету, а тепер – інституту МІТ. Ще й залишаюся старостою групи!»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет