О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Зустріч з представниками IT-компаній


[Дмитро Ніцин, старший викладач кафедри ГМКГ]
#2-3 от 14.02.2019

На знімку Ігоря Гаєвого: зліва направо – професор О. В. Шоман, виступає представник фірми Sigma Software Андрій Сомов

Вже багато років керівництво НТУ «ХПІ» співпрацює з організаціями, зацікавленими в наших випускниках. Регулярно проходять зустрічі студентів з представниками фірм та підприємств, які пропонують майбутнім інженерам гідну роботу.

Одна з них відбулася під час проведення «Ярмарку вакансій» у спорткомплексі «Політехнік». У конференц-залі бібліотеки НТУ «ХПІ» зібралися представники найбільших IT-компаній Харкова (Sigma Software, NIX Solutions, DataArt, EPAM, Intetics, MobiDev) та студенти 2 і 3 курсів і випускники кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки. Ця зустріч відбулася під керівництвом завідувача кафедри, професора Ольги Вікторівни Шоман, за безпосередньої участі доцента Інеси Борисівни Шеліхової і співробітників кафедри.

Під час презентації гостями своїх компаній з’ясувалося, що серед вимог, висунутих до кандидатів на вакансії, три збіглися у всіх виступаючих. По-перше, це знання англійської мови на рівні intermediate і вище. По-друге, готовність працювати full time (40 годин на тиждень) за гнучким графіком. По-третє, націленість на постійне навчання та саморозвиток. Не раз було відзначено, що після працевлаштування студент повинен продовжувати відповідально ставитися до навчання і виконувати всі навчальні доручення.

Представники компаній детально розповіли про створені в кожній з них навчальні програми. У фірмі Sigma Software вже кілька років розвивається окремий навчальний підрозділ під назвою Sigma Software University. NIX Solutions пропонує роздільні навчальні програми, зручні для активних студентів. У інших організаціях навчання кандидатів проходить під наглядом і керівництвом менторів.

Після кожної доповіді відбувалася дискусія. Студенти активно ставили запитання і брали участь в міні-конкурсах, які організували запрошені гості.

Владислав Ісаєв (І-46а): «Це була дуже цікава зустріч! Я отримав багато інформації про те, до чого мені треба прагнути. Хотілося б більше подібного живого спілкування, яке допоможе мені почати свій шлях після закінчення університету».

Організатори заходу зробили пропозицію представникам організацій-роботодавців про подальшу співпрацю. Гості з фірми MobiDev побажали провести майстер-класи для студентів кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки. Зустріч завершилася вільною бесідою під час кави-брейка.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет