О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Лауреат Державної премії України, організатор науки


#2-3 от 14.02.2019

21 січня виповнилося 60 років лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, завідувачу кафедри двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ) професору В. О. Пильову.

Понад сорок років свого життя Володимир Олександрович присвятив кафедрі двигунів внутрішнього згоряння, пройшовши трудовий шлях від студента і аспіранта до завідувача кафедри, професора. З 2016 року він очолює колектив кафедри ДВЗ, яким керує з великим тактом, повагою до викладачів і студентів, творчим натхненням та ініціативою.

Володимир Олександрович є широко відомим вченим у галузі двигунобудування. Його науковий напрям пов’язаний з розв’язанням задач прогнозування, забезпечення тривалої міцності та багатопараметричної оптимізації конструкції особливо термонавантажених деталей камери згоряння високофорсованих двигунів різного призначення. Під керівництвом професора В. О. Пильова підготовлені і захищені п’ять кандидатських і одна докторська дисертації. Кількість наукових праць ювіляра перевищує 200, серед яких монографія і більш як 20 документів на об’єкти інтелектуальної власності, 12 патентів отримані у співавторстві зі студентами. Володимир Олександрович є керівником ряду ініціативних науково-дослідних робіт, фундаментальних та прикладних конкурсних проектів МОН України. Наукова діяльність професора В. О. Пильова відзначена державними нагородами, зокрема присудженням Державної премії України в галузі науки і техніки.

Важко коротко розповісти про все навантаження, яке несе Володимир Олександрович. Він бере активну участь у роботі Державної акредитаційної комісії з ліцензування та акредитації спеціальностей, вчених рад університету та навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки, спеціалізованої вченої ради Д64.05013, редакційної колегії Всеукраїнського науково-технічного журналу «Двигуни внутрішнього згоряння», програмного комітету Міжнародного Конгресу двигунобудівників, є заступником голови галузевої комісії Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, керівником університетського конкурсу науково-дослідних робіт магістрів, ініціатором та організатором міжуніверситетського дипломного проектування. Важко уявити собі, як одна людина справляється з такою кількістю обов’язків і при цьому знаходить час на керівництво кафедрою!

Щиро вітаємо Вас, Володимире Олександровичу із ювілеєм! Бажаємо міцного здоров’я, сил, творчої наснаги і подальших успіхів!

Колектив кафедри двигунів внутрішнього згоряння

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет