О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Насамперед – двигуни майбутнього!!!


[Поліна Ніколенко та Зінаїда Мельник]
#19-20 от 11.12.2018

Харківський політехнічний цього року вкотре підтвердив свої лідерські позиції у сфері інженерно-технічної освіти. На спеціальності кафедри «Двигуни внутрішнього згоряння» (ДВЗ) НТУ «ХПІ» прийнято першокурсників більше, ніж на будь-яку аналогічну кафедру в Україні! Напередодні новорічних свят журналісти «Політехніка» зустрілися з щасливими першокурсниками, які вже повністю поринули у навчальний процес!

Староста групи 1.Е204.8 Ігор Онопрієнко (на знімку на передньому плані) навчався у фізико-математичному класі Балаклійського ліцею. Успішно склавши тести ЗНО, хлопець за першим пріоритетом став студентом кафедри «ДВЗ».

«У ХПІ я відвідував підготовчі курси з математики та української мови, – розповідає Ігор. – Вже тоді Політех мені дуже сподобався: красиві старовинні корпуси, затишне студмістечко, прекрасні викладачі... Тепер я студент, і щастя це усвідомлюю повною мірою! Мені все подобається і в університеті, і у гуртожитку №2, де я живу. Там чудові умови і для відпочинку, і для навчання!

У моїй групі 15 хлопців, ми вже добре здружилися. Вчитися складно, але, тим не менш, цей процес дуже захоплюючий! Всі викладачі ставляться до нас з великою увагою, намагаються зацікавити своїми дисциплінами! Для мене поки що найскладніші предмети – вища математика і нарисна геометрія. Після занять обов’язково потрібно знову досконало вивчати конспект, читати спеціальну літературу. Але, сподіваюся, що і я, і всі мої друзі добре складуть іспити у першу сесію.

У День відкритих дверей, який відбувся в неділю 11 листопада, я привозив до ХПІ своїх молодших друзів з рідного Балаклійського ліцею. Деякі з них вже точно вирішили, що будуть вступати саме сюди, і я дуже цьому радий!

Зараз у моїх мріях добре вчитися, а в майбутньому, можливо, пройти стажування на всесвітньовідомих підприємствах, наприклад, у Японії! Всім студентам ХПІ я бажаю великих успіхів у наступаючому Новому році, а першокурсникам – із захватом вивчати майбутню перспективну спеціальність, цінувати, що вони стали студентами найстарішого технічного вузу України!!!»

Єгор Морозов (на знімку перший зліва): «Ще у школі я поставив перед собою мету навчатися на спеціальності «Двигуни внутрішнього згоряння». З 8 класу почав серйозно займатися глибоким тюнінгом та доробкою вітчизняних двигунів, а згодом зрозумів, що хотів би улюблене хобі перетворити на майбутню професію, яка буде приносити і задоволення, і дохід. Мені до вподоби вислів відомого американського промисловця, власника заводів з виготовлення автомобілів по всьому світу, винахідника, автора 161 патенту США Генрі Форда: «Найкраща робота – це високооплачуване хобі». Зараз у пріоритеті для мене досконало вивчити предмет «Вступ до спеціальності», який нам викладає доцент О. Ю. Ліньков. Хочу також все дізнатися і про систему електронного керування двигуном. Група наша дружна, я досить комунікабельна людина і з кожним знайшов спільну мову. Буду старатися отримати на кафедрі глибокі знання, щоб у майбутньому працювати за улюбленою спеціальністю, наприклад, у сфері обслуговування автомобілів».

Підготували Поліна Ніколенко та Зінаїда Мельник

Фото Ігоря Гаєвого.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет