З Новим роком, мій Політех!

[Поліна Ніколенко]
#19-20 от 11.12.2018

На цьому знімку – ректор НТУ «ХПІ», професор Є. І. Сокол на церемонії нагородження кращих студентів Політеху вручає студентці КІТ факультету Дар’ї Юрчик свідоцтво про присвоєння їй іменної стипендії Президента України"

Нещодавно Дар’я Юрчик (КІТ-26б) була відзначена іменною стипендією Президента України. «Даша – відмінниця навчання, дуже серйозна та цілеспрямована, а поряд з цим завжди весела та усміхнена!» Таку приємну характеристику дівчини я отримала в деканаті КІТ факультету. І поспішила з нею познайомитися.

«Дізнавшись про таку високу нагороду, я дуже зраділа, – посміхається Даша. – Річ у тім, що вчитися на кафедрі «Обчислювальна техніка і програмування» (ОТП) водночас дуже складно і дуже цікаво! Це і примушує, так би мовити, тримати планку, і надихає! З першими труднощами стикаєшся вже на 1 курсі: потрібно і вливатися в навчальний процес, який помітно відрізняється від шкільного, і громадською роботою на кафедрі займатися… А потім студентське життя стає ще більш насиченим…»

Даша Юрчик – староста великої і дружної студентської групи: 24 студенти і серед них всього 2 дівчини! А бути старостою – велика праця, яка і відбирає час, і потребує великої відповідальності.

«На щастя, ми, старости груп, і взагалі всі студенти кафедри, завжди можемо розраховувати на допомогу наших викладачів. Вони встигають не тільки вчити нас обраній спеціальності, а й виховувати, – каже Даша. – Куратор 3 курсу професор Світлана Юріївна Гавриленко – неймовірно енергійна людина, вона працює зі студентами із захопленням! Завдяки неослабній увазі куратора нашої групи, викладача Сергія Сергійовича Бульби, всі студенти, які живуть в гуртожитку, а їх у нас багато, завжди під контролем! Викладачі нашої кафедри заслуговують найтепліших слів! З усіма труднощами програмування, найскладнішими лабораторними роботами можна впоратися завдяки їх вчасній допомозі! Завжди можна звернутися з питаннями до завідувача кафедри Сергія Геннадійовича Семенова, декана КІТ факультету Максима Ігоровича Главчева. Взагалі, всі викладачі поважають студентів, які намагаються добре вчитися, відвідують всі практичні заняття, самі шукають додаткову інформацію».

Дар’я Юрчик учасниця олімпіад з математики та фізики, І туру та фіналу Міжнародної студентської олімпіади IT-UNIVERSE за конкурсом «Управління підприємством в ERP-системі». Завжди бути в гарному настрої і готовою до нових перемог Даші допомагають її хобі. Вона з дитинства захоплюється малюванням і спортом, багато років грала у волейбол, а зараз займається легкою атлетикою в спорткомплексі «Політехнік». Дівчина любить подорожувати, минулого літа побувала в Німеччині (Берлін, Дрезден) і в столиці Нідерландів Амстердамі (там вона відвідала Музей Ван Гога!). А ще Даша дуже багато читає: і технічну літературу, і класику, а особливо любить детективи!

«Я щаслива, що навчаюся в ХПІ, – каже дівчина. – Наш університет дає справжні знання, студенти мають можливість знайти добру роботу в майбутньому, нас постійно запрошують на стажування різні IT-компанії, наприклад, «EPAM», «NIX Solutions» та інші.

Весь Політех, всіх студентів я вітаю з наступаючим Новим роком, всім бажаю щастя і здійснення мрій!»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет