О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Талант науковця і викладача


#19-20 от 11.12.2018

25 грудня свій ювілей буде святкувати доцент кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей В. В. Тараненкова.

Вікторія Віталіївна – приклад сучасного педагога, вона поєднує в собі риси талановитого науковця та успішного викладача, адже викладає одні з найцікавіших дисциплін – «Кристалографію та мінералогію» та «Технічну петрографію». Саме вона зберігає й розвиває унікальну, єдину в НТУ «ХПІ» колекцію мінералогічного музею, що містить зразки, які налічують сотні, а деякі – навіть тисячі років! Віддана улюбленій справі, Вікторія Віталіївна вміє заражати своїм ентузіазмом студентів, які під її керівництвом ставали переможцями Всеукраїнських та регіональних конкурсів студентських робіт. У 2018 році доцент В. В. Тараненкова та її студенти вперше представляли Україну на Міжнародних культурних і академічних зборах студентів інженерних спеціальностей (ICAMES) в Туреччині і отримали 2 місце в категорії конкретних проектів.

Вікторія Віталіївна – успішний науковець, область її наукових інтересів пов’язана з розробкою фізико-хімічних основ одержання барійвмісних портландцементів поліфункціонального призначення. Вона є співавтором 2 монографій та 3 навчальних посібників, тільки за останні 5 років опублікувала 33 наукові праці (з них – 23 спільно зі студентами) у фахових наукових виданнях України та зарубіжжя, бере активну участь у провідних вітчизняних та міжнародних науково-технічних конференціях.

Напередодні першого значного ювілею колектив кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей від щирого серця вітає Вікторію Віталіївну та бажає їй міцного здоров’я, творчої наснаги та подальших наукових успіхів!!!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет