О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Центр кристалізації лабораторії в’яжучих речовин, або просто ШЕФ!!!


#19-20 от 11.12.2018

10 грудня cвій ювілейний день народження святкувала Галина Миколаївна Шабанова. Ця жінка, зовні маленька й тендітна, насправді внутрішньо дуже сильна і організована! Саме вона є провідним спеціалістом кафедри в області фундаментальних досліджень в’яжучих матеріалів спеціального призначення, вченим секретарем спеціалізованої вченої ради Д 64.050.03, заступником директора навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії з наукової роботи, професором кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей НТУ «ХПІ».

Професор Г. М. Шабанова – один з провідних фахівців у напрямку дослідження будови багатокомпонентних оксидних систем та створення спеціальних в’яжучих матеріалів поліфункціонального призначення на основі їх композицій, що є суттєвим внеском у розвиток сучасного матеріалознавства, керівником наукового напрямку створення фізико-хімічних основ одержання нового класу спеціальних цементів та бетонів на їх основі. Вона має високий авторитет вченого та фахівця у вищих навчальних закладах, науково-дослідних інститутах, підприємствах та фірмах України, країн СНД та далекого зарубіжжя.

Під керівництвом Галини Миколаївни студенти отримували національні дипломи з наукової діяльності в галузі «Технічні науки», «Будівництво».

Сьогодні, будучи керівником об’єднаної структури, що поєднала в собі лабораторію конструктивної кераміки та вогнетривів з лабораторію спеціальних в’яжучих речовин і композиційних матеріалів, ця сильна жінка притягує до себе і зв’язує воєдино друзів, співробітників, учнів та студентів, продовжуючи справу своїх великих Вчителів, у першу чергу, професора Є. І. Ведя, вона щедро ділиться своїми унікальними знаннями.

У цей чудовий зимовий день колектив кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей інституту хімічних технологій та інженерії НТУ «ХПІ», а також друзі й колеги вітають Галину Миколаївну з днем народження та бажають їй здоров’я, творчої наснаги та вдячних і успішних учнів!!!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет