О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Видатний фахівець і лідер


#19-20 от 11.12.2018

70 років виповнилося І. М. Фику, завідувачу кафедри видобування нафти, газу та конденсату, професору, докторові технічних наук.

Ілля Михайлович Фик – лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки за 2006 рік, член спеціалізованої вченої ради ВАК України в ХНУ ім. В. Н. Каразіна та ВАК України в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Заслужений геолог України, віце-президент Української нафтогазової академії, член та експерт ЦКР «Мінпаливенерго», почесний працівник Укргазпрому, ДК Укргазвидобування та ДК Укртрансгаз, Ілля Михайлович є членом редакційної колегії фахового видання «Нафтова та газова промисловість», членом колегії фахового видання «Нафтогазова галузь України», автором більш як 250 наукових та методичних праць.

Видатний фахівець у такій важливій для України галузі вже протягом 10 років працює в НТУ «ХПІ», з них 8 років очолює кафедру видобування нафти, газу та конденсату і багато зробив для її розвитку. За цей час на кафедрі з’явилися десятки діючих макетів з розробки нафтогазових родовищ, агрегатів бурового і нафтопромислового обладнання; придбано сучасні академічні версії програмних продуктів компанії «Schlumberger» для моделювання режимів розробки родовищ, налагоджена співпраця з французькою компанією «Schlumberger» (Франція), відкрита нова спеціальність «Видобування нафти і газу» та ін.

Колектив кафедри видобування нафти, газу та конденсату щиро вітає Вас, Ілля Михайловичу, із ювілеєм! Бажаємо Вам міцного здоров’я, багатьох років творчої діяльності і нових досягнень!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет