О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вчений, педагог, патріот університету


#19-20 от 11.12.2018

Завідувач науково-дослідної частини НТУ «ХПІ» Георгій Вікторович Лісачук – доктор технічних наук, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, Заслужений діяч науки і техніки, професор кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії, голова спеціалізованої вченої ради із захисту дисертацій – відзначає в грудні своє 70-річчя.

У когорті хіміків-політехніків, які присвятили все своє трудове життя Alma mater, Георгій Вікторович посідає помітне місце. Ось уже близько 20 років він очолює науково-дослідну частину університету і, будучи дійсним патріотом НТУ «ХПІ», розвиває його науковий потенціал, підвищує престиж нашого вишу в Україні та світі.

Г. В. Лісачук є керівником актуального наукового напрямку в сучасному матеріалознавстві, пов’язаного з функціональною керамікою спеціального призначення. Тільки в цьому напрямку під його керівництвом захищені 3 кандидатські і готується 1 докторська дисертації. Загальний науковий багаж професора Г. В. Лісачука є вагомим і складає близько 300 наукових праць, серед яких 5 монографій, 2 підручники і більше 80 охоронних документів на об’єкти інтелектуальної власності. За свою плідну творчу працю Георгій Вікторович отримав цілу низку відзнак і нагород регіонального і державного рівнів: від керівництва Харківщини, Президії Національної академії наук України, Міністерства освіти і науки України, Верховної Ради України. Важливість виконаних професором Лісачуком робіт відзначена в 2006 році присудженням Державної премії України в галузі науки і техніки, а в 2009 році – присвоєнням звання Заслуженого діяча науки і техніки України.

Д. т. н. Г. В. Лісачук, маючи широку наукову ерудицію, знання і досвід, випустив у самостійне наукове життя 6 кандидатів технічних наук, які не залишили професію та успішно розвивають школу і традиції спеціальності в НТУ «ХПІ», на підприємствах галузі. Четверо з них стали лауреатами премії Президента України та стипендіатами Кабінету Міністрів України для молодих вчених. Георгій Вікторович – талановитий педагог із власним викладацьким стилем. На його заняттях студенти отримують не тільки знання, а й заряд енергії, оптимізму та натхнення.

Професор Г. В. Лісачук, маючи безцінний досвід наукової та адміністративної праці, завжди може дати людям добру пораду, він уважно і доброзичливо ставиться до студентів і колег, за що користується серед них заслуженим авторитетом.

Почуття гумору, самоіронія, комунікабельність, ерудиція, людяність – це далеко не повний перелік усіх якостей ювіляра, за які його цінують студенти, члени кафедри і співробітники інституту.

Вельмишановний Георгію Вікторовичу! Ректорат університету, колектив науково-дослідної частини та співробітники кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей у день Вашого ювілею відзначають Ваш оптимізм, бадьорість і неперевершеність, поважають і цінують Вас як вченого, колегу і людину!

Бажаємо Вам і надалі цікавої плідної роботи, нових професійних досягнень, міцного здоров’я та усіляких гараздів!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет