Стипендіати відомого бренду

[Світлана Марценюк, провідний інженер НДЧ НТУ «ХПІ»]
#18 от 12.11.2018

У 2018-2019 навчальному році в НТУ «ХПІ» буде реалізована освітня стипендіальна програма CIG R&D Lab інвестиційної компанії Chernovetskyi Investment Group (CIG). Представники компанії ознайомилися з науковими розробками університету і підписали з ним Меморандум про співпрацю.

CIG, одна з найбільших інвестиційних компаній на ринку СНД, була заснована у 2013 році, інвестиційний потенціал понад $100 млн. До портфеля компанії входять такі українські ІТ-компанії, як Eda.ua (входить до Foodout Group), Doc.ua, Softcube і Zakaz.ua. Остання стала учасником програми всесвітньовідомого акселератора Techstars в Бостоні.

Проведення конкурсу, згідно зі стипендіальною програмою Chernovetskyi Investment Group (CIG), було організовано керівниками науково-дослідної частини ХПІ: її завідувачем Георгієм Лісачуком та його заступником Русланом Кривобоком.

Переможцями 2 етапу освітньо-стипендіальної програми Chernovetskyi Investment Group від НТУ «ХПІ» – CIG R&D LAB стали 5 студентських проектів. Таке рішення було прийнято конкурсною комісією (2 експерти з Фонду та 3 – з НТУ «ХПІ»). Студенти і молоді вчені отримають річну стипендію та експертну підтримку від Chernovetskyi Investment Group.

Вітаємо переможців та їх керівників з успіхом!

Це Павло Ситников (група 2.МІТ211н.8) «Реконструкція і модернізація теплоенергетичного сектора Харкова», керівник – професор кафедри зварювання М. Г. Єфіменко; Борис Карпутін, Карина Білогубкіна, Наталія Регеда (2.ХТ104п.8) «Інноваційний проект: розробка технології виробництва люмінісцентної плитки», керівник – доцент кафедри інформатики та інтелектуальної власності Р. В. Кривобок; Едуард Алєксєєв, Павло Жержерунов (КН-36г), Олександр Вдовиченко (КН-36д) «TourHack», кафедра програмної інженерії та інформаційних технологій управління ім. проф. А. В. Дабагяна; Микита Васильєв (2.Е401н.8) «Система енергоменеджменту акумуляторних батарей», керівник – асистент кафедри промислової і біомедичної електроніки Б. О. Стисло; Кирило Зінченко (2.КІТ301п.8) «Квадрокоптер для контролю за станом вишок ЛЕП», керівник – професор кафедри автоматики та управління в технічних системах А. О. Зуєв.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет