Чекаємо ваш театр на наступній «Коморі»!

[Тетяна Яцюк, студентка Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв]
#18 от 12.11.2018

Цього року на театральному фестивалі «Комора» була представлена вистава «Світ(т)и» театру «Політехнік» (Харків). Враження від неї були незвичайні, я боялася відірвати погляд, щоб не пропустити чогось важливого. Було лячно від дій, які відбувалися на сцені, бо вони є реаліями життя, і водночас було цікаво, як режисер обіграла саму п’єсу. Вихід акторів із зали сприяв відчуттю, що глядачі є частиною сцени, частиною театральної гри. Це варто похвали, адже вони стерли межу четвертої стіни, не показували розмежування глядач-актор. Для мене особливим був їхній художній образ – так обіграти прості рушники, які грали від першої хвилини дії до кінця. Вони слугували як частиною праці дівчат, так і частиною їхньої гри, але найбільш епічним був кінець, коли рушники слугували крилами янгола.

Мене довго ще внутрішньо тримала вистава, заставила подумати про заборони і про те, як часто ми їх порушуємо. Наш український народ має молодь, повну завзяття та максималізму. І актори показали це, тому що на сцені були мої ровесники, але як легко та вправно вони показали боротьбу за свою свободу, за благо.

Кожна «Комора» залишає післясмак вистав. Я завжди визначаю трійку кращих, яка заставляє подумати і щось переосмислити, сюди ж і попала вистава «Світ(т)и».

Хлопці і дівчата дуже великі молодці, а їхня режисер, яка об’єднала людей зовсім не творчих професій, вправно робить свою роботу, мені здається, на таких людей варто рівнятися.

Я буду дуже рада зустріти театр «Політехнік» і в наступному році на «Коморі», тому що не лише виставою вони були багаті, а й щирістю та добротою.

Тому бажаю театру творчої наснаги, режисеру надзвичай ідей. І чекаємо вас наступного року до нас в гості, адже такі вистави треба пускати в маси.

А така молодь доводить, що щоб займатися мистецтвом не потрібно спеціальної професії. Щоб займатися мистецтвом, потрібно просто його любити!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет