Багатий жовтень на медалі – Бажаємо перемагати й далі!

[Марія Долгарєва]
#18 от 12.11.2018

Бадмінтон

24–27 жовтня в Кибуці Хацор (Ізраїль) відбувся міжнародний турнір «Hatzor International – 2018» з бадмінтону рівня Future Series. Його переможцями у змішаній парній категорії стали Михайло Махновський (КН-57б) та Анастасія Прозорова (1.СГТ101.8б) – на знімку справа. Тренує спортсменів Заслужений тренер України Геннадій Махновський.

Самбо

13–14 жовтня в Харкові відбувся Всеукраїнський турнір з самбо, присвячений пам’яті Г. В. Коновця. Мирослава Савченко (1.СГТ 101.8б) – на знімку зліва – завоювала «золото», а Андрій Сорокін (КІТ-45а) став бронзовим призером.

Вільна боротьба

На Всеукраїнському турнірі з вільної боротьби «Студентські ігри Слобожанщини», який відбувся в Харкові 10–11 жовтня, політехніки здобули 6 медалей. Золоті на рахунку Дениса Борогана (1.СГТу101.8), Каміля Керимова (1.СГТу101.8), срібні – Романа Фелька (1.СГТу101.8), Сергія Твердохліба (Е-76м), бронзові – Андрія Беличенка (1.СГТ 101.8б), Руслана Фелька (1.СГТу101.8).

Наприкінці жовтня у спорткомплексі «Політехнік» відбувся відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юніорів, присвячений пам’яті майстра спорту міжнародного класу Мурада Караєва. Вдало виступили на змаганнях студенти першого курсу спеціальності «Фізична культура і спорт». Каміль Керимов посів 1 місце, а Денис Бороган – 3-є.

Бойові мистецтва

Успішно виступив на жовтневих змаганнях з бойових мистецтв у Києві Артем Куряков (І-46б). На чемпіонаті України з козацького двобою він у різних дисциплінах двічі переміг, а також завоював срібну медаль.

А вже 20 жовтня у Запоріжжі Артему не було рівних у дисципліні «двобій» на Всеукраїнському турнірі з хортингу, присвяченому Дню захисника України.

Армспорт

13–21 жовтня у Анталії (Туреччина) проходив ювілейний 40-й чемпіонат світу з армрестлингу серед юнаків, юніорів, ветеранів та дорослих. У рамках цього турніру відбувся також 21-й пара-чемпіонат світу серед спортсменів з обмеженими можливостями, у яких взяли участь біля 1300 спортсменів з 51 країни.

Юлія Гадаєва (МІТ-27) завоювала дві срібні медалі у ваговій категорії до 65 кг. Тренує дівчину Заслужений тренер України, доцент кафедри фізвиховання ХПІ Володимир Петренко.

Легка атлетика

Три медалі різного ґатунку здобули наші спортсменки на чемпіонаті України з легкоатлетичного кросу серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків (26–27 жовтня, Івано-Франківськ). Марина Немченко (БЕМ-73мп) у змаганнях серед молоді фінішувала другою на дистанції 6 км и третьою на дистанції 2 км. Дар’я Вдовиченко (1.СГТу101.8) стала бронзовим призером серед юніорів на дистанції 4 км. Такий високий результат дозволив дівчатам відібратися до чемпіонату Європи з кросу.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет