Щасливого студентства, першокурснику!

#14 от 28.08.2018

На знімках І. Гаєвого (зліва направо): Анастасія Карнафель, Ганна Стогній та Аліна Гур’єва; Денис Ситник та Максим Чипіжин.

Серед щасливих і усміхнених першокурсників – Аліна Гур’єва і Юлія Камєнєва. Нібито вчора, наприкінці червня, вони – однокласниці й подруги – танцювали на шкільному випускному! Та час спливає дуже швидко, і ось дівчата вже прийшли до приймальної комісії Політеху…

«Ми дуже щасливі, що стали студентами славного політехнічного університету! – каже Аліна. – Довелося багато працювати, вивчати спеціальну літературу окрім шкільної програми, відвідувати підготовчі курси, брати участь в олімпіадах. Я дуже люблю хімію, хочу пов’язати з нею своє життя і в майбутньому працювати за спеціальністю. Мрію отримати дві освіти – спочатку буду вчитися на еколога, а потім на біотехнолога!»

Ганна Стогній закінчила школу з математичним ухилом у Полтаві. «Моїми улюбленими предметами завжди були математика та англійська мова, – посміхається дівчина, – саме з цих предметів я здавала тести ЗНО. Тепер я стала студенткою факультету комп’ютерних наук і програмної інженерії! І я сама, і всі мої близькі радіють, що я буду оволодівати перспективною спеціальністю у відомому на весь світ НТУ «ХПІ»! Чого ще я чекаю від студентських років? Звичайно, зустріти нових вірних друзів на все життя!».

Можна зрозуміти радість і Анастасії Карнафель, яка буде навчатися на спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування». Дівчина приїхала до Харкова з міста Бахмут Донецької області та сподівається в ХПІ отримати аж два дипломи. Перший – у навчально-науковому інституті економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу, а згодом і другий – на кафедрі фізичного виховання. Адже Настя давно займається волейболом, була чемпіоном Донецької області, призером області з пляжного волейболу, брала участь у чемпіонаті України серед юнаків та дівчат загальноосвітніх навчальних закладів «Шкільна волейбольна ліга України». Тому у майбутньому хоче стати ще і тренером.

Дівчина сподівається зустріти в університеті таких активних та ініціативних друзів, як і вона сама, з безліччю захоплень. Сама Настя і очолювала шкільний парламент, і навіть виступала в цирку з жонглюванням м’ячами. І хоча дівчина раніше вже була у Харкові, зараз вона хоче познайомитися з нашим прекрасним містом ближче. Навчання в ХПІ їй в цьому допоможе!

Як у будівлі нашої сучасної бібліотеки віддзеркалюється старовинний хімічний корпус, так і в очах цих щасливих хлопців відображається їх доросле майбутнє, яке вже зараз починається з ХПІ. У виборі між Запорізьким національним технічним університетом та Національним технічним університетом «ХПІ» Денис Ситник віддав перевагу саме харківському вишу. Він впевнений, що навчаючись на спеціальності «Двигуни внутрішнього згоряння», отримає сучасні знання, а згодом і перспективну роботу. «ХПІ займає високі місця у різноманітних рейтингах, має дуже красиві навчальні корпуси, тут працюють привітні викладачі, з якими я познайомився при вступі до вишу, – говорить хлопець. – А ще я планую продовжити займатися плаванням у прекрасному спорткомплексі та знайти нових друзів!».

З Максимом Чипіжиним, який приїхав до нас з Сєверодонецька (Луганська область) ми познайомилися у поки що по-літньому тихому хімічному корпусі. Він вступив до навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії нашого університету за першим пріоритетом!

«Мені дуже сподобався Харків, – каже Максим. – І сама територія університету – ціле місто! Я у захваті від того, що став студентом Політеху! Буду намагатися дуже добре вчитися, бажаю всім першокурсникам щасливих студентських років!»

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет