О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Події літа – 2018


#14 от 28.08.2018

Освіта і наука

У фіналі V Міжнародної студентської олімпіади з інформаційних технологій «IT-Universe» НТУ «ХПІ» посів 2 місце серед закладів вищої освіти. «Срібло» для харківського Політеху вибороли студенти кафедри обчислювальної техніки та програмування (завідувач д. т. н., с. н. с. Сергій Семенов) факультету комп’ютерних на інформаційних технологій (КІТ; декан – професор Максим Главчев). На засіданні Вченої ради 6 липня студентів Марка Груздова (КІТ-24а), Дениса Волошина (КІТ-22м), Віктора Челака (КІТ-23мп) та Олексія Мельникова (КІТ-12м) відзначили почесними дипломами та привітали ректор ХПІ Євген Сокол та голова Вченої ради, Почесний ректор вишу Леонід Товажнянський.

Перший в Україні інноваційний бізнес-інкубатор буде створено в НТУ «ХПІ». Це експериментальний проект з організації діяльності фонду державного стимулювання створення та використання винаходів (корисних моделей) і промислових зразків. 27 червня у великій залі Будинку вчених ректор нашого університету Євген Сокол і виконуюча обов’язки заступника голови правління Державної інноваційної установи (ДІФКУ) Мінекономрозвитку Яна Підлісна підписали Меморандум про співпрацю.

«Розвиток альтернативної енергетики у світі». Українсько-німецька міжвузівська відеоконференція з такою назвою відбулася 4 липня в Науково-технічній бібліотеці НТУ «ХПІ». Її учасниками були студенти і викладачі університетів з різних міст України та Німеччини, громадські діячі, керівники компаній, що працюють у галузі відновлюваної енергетики, представники держструктур.

Дипломи Національної академії мистецтв України отримали Дмитро Гудков та Олексій Доля (І(МТ)-44) – студенти 4 курсу кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки навчально-наукового інженерно-фізичного інституту НТУ «ХПІ» – за креативність та впровадження дизайн-проекту в галузі медіа індустрії. Хлопці стали переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2017/2018 н. р. «Прикладна геометрія, інженерна графіка та технічна естетика» зі спеціалізації «Технічна естетика» зі спільною роботою «Розробка та створення пропсів для проекту «Battle for Varanhaym» (науковий керівник – к. т. н., доцент Лідія Савченко). Почесні відзнаки їм вручили ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол та Почесний ректор університету Леонід Товажнянський на засіданні Вченої ради 6 липня.

Нові напрямки введено до освітньої програми в НТУ «ХПІ». Два перспективних напрямки в IT-сфері: «Кібербезпека» (факультет комп’ютерних та інформаційних технологій, кафедра обчислювальної техніки та програмування) та «Інформаційні системи і технології» (факультет комп’ютерних наук і програмної інженерії, кафедра програмної інженерії та інформаційних технологій управління) введено до освітньої програми 2018/2019 н. р.

«Авіатор 2018». За підсумками участі в масштабному освітньому проекті «Авіатор 2018» студентки факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ» Маргарита Верховець і Карина Дубина увійшли до сотні переможців – кращих українських студентів. Нагородою для них стала поїздка до Великої Британії на найбільшу авіавиставку Farnborough Airshow 2018.

Спорт

Чемпіонат Європи з баскетболу серед ветеранів відбувся у Хорватії (м. Пула) 16–24 червня. Тимур Арабаджи (на знімку), викладач кафедри фізичного виховання НТУ «ХПІ», головний тренер баскетбольного клубу «Авантаж-Політехнік» змагався у складі харківської команди «Polyakov-Polytechnic» у віковій категорії М35 (чоловіки у віці старше 35 років).

У результаті запеклої боротьби харківські баскетболісти стали переможцями чемпіонату Європи серед ветеранів, а Тимура Арабаджи визнали найціннішим гравцем у своїй віковій категорії (MVP – most valuable player).

Чемпіонат України з плавання на відкритій воді (у морі) відбувся в Одесі 22–25 червня. У ньому взяли участь близько сотні плавців з 14 областей України та Києва. Студент 1 курсу навчально-наукового інженерно-фізичного інституту НТУ «ХПІ» Данило Ісаєв (І–27б) завоював три медалі – посів 1 і 3 місця на дистанції 10 км вільним стилем, а також став другим на дистанції 5 км.

Командний чемпіонат України з легкої атлетики відбувся у Кропивницькому 25–26 червня. У ньому взяли участь студенти НТУ «ХПІ». У складі збірної Харківської області виступали 24 спортсмени, 18 з них – у фінальних змаганнях. Харківські політехніки стали переможцями в багатоборстві, спринтерському бігу, бар’єрному бігу, естафетному бігу.

Культура

1 місце на 36 Міжнародному хоровому фестивалі у Превезі (Греція) посів камерний хор НТУ «ХПІ» імені Олександра Петросяна (на знімку). Колектив завоював також спеціальний приз у номінації «Краще виконання духовної музики».

Конкурс відбувся 4–8 липня. В ньому взяли участь виконавці з 30 країн світу, у тому числі з Угорщини, Німеччини, Ізраїлю, Естонії, Колумбії, Польщі, Сербії, України, Чехії.

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ»

http://www.kpi.kharkov.ua/ukr/category/novini/

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет